Θρίαμβος για Hamilton

3.377 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2018)

Nίκη και επιστροφή στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών για τον Lewis Hamilton που δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να επικρατήσει των αντιπάλων του. Δείτε την τελική κατάταξη.

Στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών επιστρέφει από σήμερα ο Lewis Hamilton χάρη στην νίκη του στο γαλλικό Grand Prix, εκμεταλλευόμενος και το «στραβοπάτημα» του Sebastian Vettel στις πρώτες στροφές μετά την εκκίνηση που υποχρέωσαν τον Γερμανό να συνεχίσει τον αγώνα του από τις τελευταίες θέσεις.
 
Ο Βρετανός ολοκλήρωσε έναν «βασιλικό» αγώνα καθώς δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία που πήρε από την χθεσινή pole position, αν και ο Verstappen τον ακολουθούσε κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σε κοντινή απόσταση. Ο Ολλανδός τερμάτισε στην δεύτερη θέση πραγματοποιώντας άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση μετά τον Καναδά ενώ τρίτος τερμάτισε ο Raikkonen, ο οποίος αν και έχασε κάποιες θέσεις κατά την εκκίνηση, στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν καταιγιστικός, καταφέρνοντας να περάσει τόσο τον Vettel όσο και τον Ricciardo. Με τέταρτο τον Daniel Ricciardo, o Vettel δεν μπόρεσε να κάνει καλύτερο από την 5η θέση, ωστόσο θα μπορούσε να πει κανείς πως έκανε καλό αγώνα δεδομένου ότι μετά την σύγκρουση του με τον Bottas (ο Γερμανός πήρε ποινή 5 δλ), αναγκάστηκε να μπει στα pits και να βάλει από νωρίς την soft γόμα. Αυτό είχε ως συνέπεια ο Γερμανός να μην μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στο τελευταίο κομμάτι και να περιοριστεί στο να «μετριάσει» την απώλεια βαθμών.
Έκτος τερμάτισε ο Magnussen με την μια Haas, 7oς o Bottas που αναγκάστηκε και αυτός με τον Vettel να μπει στα pits για να αλλάξει έναν πίσω τροχό μετά την σύγκρουση τους. Ακολούθησαν οι δύο Renault των Sainz (έχασε δύο θέσεις λόγω προβλήματος στο μοτέρ του στους τελευταίους γύρους) και Hulkenberg ενώ η 10άδα δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς τον φανταστικό για έναν ακόμη αγώνα Leclerc.

Στις πιο πίσω θέσεις, Williams και McLaren απογοήτευσαν με την απόδοση τους, ενώ οι οδηγοί της Τοro Rosso δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλύτερο με τον Gasly μάλιστα να εγκαταλείπει στην μετά την πρώτη στροφή. Αγώνας που θέλουν να ξεχάσουν θα είναι αυτός και για την Force India που είδε τον Οcon να αποσύρεται μετά από σύγκρουση και τον Perez να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον νέο κινητήρα της Μercedes.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αυστρία 29/6-1/7.

Δείτε την τελική κατάταξη.
POS DRIVER CAR
GAP
1 Lewis Hamilton Mercedes 1h30m11.385s
2 Max Verstappen Red Bull/Renault 7.090s
3 Kimi Raikkonen Ferrari 25.888s
4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 34.736s
5 Sebastian Vettel Ferrari 1m01.935s
6 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 1m19.364s
7 Valtteri Bottas Mercedes 1m20.632s
8 Carlos Sainz Renault 1m27.184s
9 Nico Hulkenberg Renault 1m31.989s
10 Charles Leclerc Sauber/Ferrari 1m33.873s
11 Romain Grosjean Haas/Ferrari 1 Lap
12 Stoffel Vandoorne McLaren/Renault 1 Lap
13 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 Lap
14 Brendon Hartley Toro Rosso/Honda 1 Lap
15 Sergey Sirotkin Williams/Mercedes 1 Lap
16 Fernando Alonso McLaren/Renault 3 Laps
17 Lance Stroll Williams/Mercedes Tyre
- Sergio Perez Force India/Mercedes Power Unit
- Pierre Gasly Toro Rosso/Honda Collision
- Esteban Ocon Force India/Mercedes Collision

AUTOFIT PASXA
4green