Το SSC Tuatara το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο (+vid)

1.855 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2020)

Η Koenigsegg παρέδωσε το στέμμα της στην SSC καθώς το Tuatara συνέτριψε το ρεκόρ τελικής ταχύτητας καταφέρνοντας να κινηθεί έως και με 532,9χλμ/ώρα!


To ρεκόρ μέγιστης τελικής ταχύτητας για αυτοκίνητα παραγωγής κατέρριψε το Tuatara της SSC (Shelby SuperCars) καταφέρνοντας να αναπτύξει ταχύτητα ακόμα και 532,93 χλμ./ώρα στο πρώτο της πέρασμα. Ο μέσος όρος τελικής ταχύτητας που έφτασε το Tuatara και του έδωσε το ρεκόρ ήταν 508,7 χλμ./ώρα. Θυμίζουμε ότι για να μπει στο ρεκόρ Γκίνες, κάθε υποψήφιο αυτοκίνητο χρειάζεται να κάνει δύο περάσματα, το καθένα σε αντίθετη κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η SSC κατείχε το ρεκόρ και το 2007 όταν με το Ultimate Aero είχε κατάφερε να αναπτύξει μέγιστη τελική ταχύτητα κατά μέσο όρο στα 412,22 χλμ./ώρα, ωστόσο από τότε, το ρεκόρ άλλαξε χέρια αρκετές φορές. Τελευταίος κάτοχος, σύμφωνα με τους κανονισμούς του βιβλίου Γκίνες, ήταν η Koenigsegg Agera RS που είχε αναπτύξει ταχύτητα 447,19 χλμ./ώρα.

Πίσω από το τιμόνι ήταν ο οδηγός αγώνων Oliver Webb και το ρεκόρ έγινε στην ίδια διαδρομή που χρησιμοποίησε η Koenigsegg για να πετύχει το δικό της ρεκόρ. Ο Webb δήλωσε: «Υπάρχουν δυνατότητες για κάτι καλύτερο. Με καλύτερες συνθήκες, θα μπορούσαμε να πετύχουμε πιο υψηλή τελική ταχύτητα. Το αυτοκίνητο δεν τα είχε δώσει όλα».

Για την ισχύ του χρησιμοποιεί έναν twin turbo V8 κινητήρα των 5,9 λίτρων που αποδίδει 1.750 άλογα με το κόκκινο να βρίσκεται στις 8,800 rpm. Το αμάξωμα του έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,279 το οποίο μάλιστα είναι κατασκευασμένο από carbon fiber κάτι που κρατά το βάρος αρκετά χαμηλά, στα 1.247 κιλά.
 

peugeot
NISSAN