To δικό της «Jimny» ετοιμάζει η Jeep

13.269 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2019)

Ένα πολύ compact SUV με μεγάλες off-road δυνατότητες ετοιμάζει να λανσάρει η Jeep. Πότε πρέπει να το περιμένουμε;


Η Jeep είναι έτοιμη να υποδεχτεί ένα νέο "εξαιρετικά συμπαγές σε διαστάσεις" SUV το 2022.  To νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί κάτω από το Renegade στη γκάμα της εταιρείας, χάρη στις off-road ικανότητές του, θα τεθεί αντιμέτωπο με το Suzuki Jimny, ενώ θα εξοπλίζεται και με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο δάνειο από το PSA Groupe.

O Marco Pigozzi, o ευρωπαίος επικεφαλής της  Jeep, δήλωσε ότι το μοντέλο θα προσφέρει μεγάλη πρακτικότητα, χωρίς ωστόσο  να διακυβεύεται η παρουσία των φημισμένων off-road συστημάτων της μάρκας. Ο ίδιος είπε συγκεκριμένα: «Το αυτοκίνητο είναι πολύ μοδάτο και κραχτό, αλλά έχει επίσης σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται καθημερινά». Το επερχόμενο Jeep θα έχει περίπου τέσσερα μέτρα μήκος  κάτι που θα το κάνει λίγο μακρύτερο από το Suzuki Jimny, αλλά μικρότερο από το νέο Nissan Juke.

Με δεδομένη την πρόθεση της φίρμας να ηλεκτρίσει την γκάμα της, είναι σίγουρο πως η Jeep θα προσφέρει κάποιου είδους ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο στην γκάμα της. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Pigozzi άλλωστε κάποια στιγμή στις δηλώσεις του.

Η συνεργασία της FCA με το PSA Groupe σημαίνει πως το νέο Jeep θα μπορούσε να υιοθετήσει κάποια έκδοση της Common Modular Platform του γαλλικού ομίλου που χρησιμοποιείται για τις ηλεκτρικές εκδόσεις των νέων Peugeot 208, Opel Corsa και DS 3 Crossback.
 

Hyundai
4green