4 φωτογραφίες »

Το Zero (μηδέν στα ελληνικά) είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που βασίζεται στην Sustainable Experience Architecture (SEA) πλατφόρμα της Geely.

Το «μηδενικό» της Lynk & Co

2.112 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2020)

Το νέο της πρωτότυπο παρουσίασε η Lynk & Co το οποίο ονόμασε Zero και αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του σε λίγες ημέρες από σήμερα.

Σχεδιασμένο ως η προεπισκόπηση ενός επερχόμενου μοντέλου παραγωγής, το Zero (μηδέν στα ελληνικά) είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που βασίζεται στην Sustainable Experience Architecture (SEA) πλατφόρμα της Geely. Η Lynk & Co δε δίνει όλες τις πληροφορίες στη δημοσιότητα, όμως υπεύθυνο για το σχεδιασμό του είναι το ευρωπαϊκό στούντιο της μάρκας που βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ.
 
Το νέο πρωτότυπο χαρακτηρίζεται από μία κλειστή μάσκα, ενώ οι LED προβολείς είναι κάθετα τοποθετημένοι στο καπό. Οι προφυλακτήρες αλλά και εν γένει ο σχεδιασμός του έχουν προβλεφθεί να βοηθούν την αεροδυναμική, ενώ την προσοχή τραβούν και οι χειρολαβές των θυρών που ενσωματώνονται μέσα στις πόρτες. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τα οπίσθια φώτα LED που καλύπτουν κατά μήκος όλο το αμάξωμα, ενώ μία μικρή αεροτομή και ένας αεροδυναμικής διαχύτης κάνουν διακριτικά την εμφάνισή τους.
 
Στο εσωτερικό, η καμπίνα διαθέτει τιμόνι με επίπεδη βάση καθώς και μία μεγάλη οθόνης αφής που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Η κεντρική κονσόλα παραπέμπει σε αυτές των πολυτελών μοντέλων, ενώ απ` οτι φαίνεται άφθονο είναι και το δέρμα.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το Zero η  Lynk & Co θα αποκαλύψει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνο που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, όμως δήλωσε ότι το πρωτότυπο θα μπει σε παραγωγή τον επόμενο χρόνο και έχει προγραμματιστεί η αυτονομία του να είναι άνω των 700 χιλιομέτρων (NEDC).    

Hyundai
4green