• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ένα σχέδιο το οποίο «παντρεύει» την πίστη ενός ανεξάρτητου σχεδιαστή για τον ερχομό του Mazda RX-9 με το πρωτότυπο RX-Vision της ιαπωνικής φίρμας συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον.

Είναι το πολύαναμενόμενο RX-9;

Το πολυαναμενόμενο RX-9;

Διαβάστηκε από 2648 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/7/2018
 

Ένα σχέδιο το οποίο «παντρεύει» την πίστη ενός ανεξάρτητου σχεδιαστή για τον ερχομό του Mazda RX-9 με το πρωτότυπο RX-Vision της ιαπωνικής φίρμας συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον.

Το Mazda RX-9 φημολογείται πως θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στο 2020, ωστόσο όπως φαίνεται ο ανεξάρτητος σχεδιαστής, Sean Sweeney θέλει να είναι μπροστά από τα γεγονότα δίνοντας στη δημοσιότητα τη δική του οπτική για το πώς θα είναι το εν λόγω μοντέλο εάν αυτό τελικά μας απασχολήσει με τον ερχομό του.
Όπως μπορούμε να δούμε το RX-9 έχει πολλά κοινά στοιχεία με το RX-Vision concept το οποίο όταν και έκανε την εμφάνισή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο μετρήθηκε σε μήκος 4,389 χιλιοστά, πλάτος 1.925 χιλιοστά και ύψος 1.160 χιλιοστά. Βασιζόμενος σε αυτές τις αναλογίες και στον σχέδιο ο Sweeney πρόσθεσε νέους τροχούς, διαφορετικές λαβές θυρών, αισθητήρες στάθμευσης, πλευρικούς καθρέφτες, αλλά και τα κατάλληλα σήματα, δείχνοντας μας το, κατά τη γνώμη του, νέο RX-9.
 
Αν τελικά η Mazda αποφασίσει να παρουσιάσει κάποια στιγμή το αυτοκίνητο δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο θα μπορούσε να έρθει εξοπλισμένο από ένα κινητήρα SKYACTIV-R της επόμενης γενιάς και συγκεκριμένα την υπερτροφοδοτούμενη μονάδα 1.6-λίτρων, η οποία θα προσφέρει περίπου 400 ίππους ή ένα υβριδικό περιστροφικό κινητήρα, με ισχύ περίπου 450 ίππους, οι οποίοι δεν αποκλείεται να βρίσκεται και στο νέο RX-8.   

Tags: MAZDA
 

ΔΙΕΘΝΗ NEA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ