Χρέωση με το χιλιόμετρο θέλει η Ολυμπία Οδός

7.143 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2019)

Aυτή είναι η νέα πρόταση που προωθεί η κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού για να γίνει η χρέωση των οδηγών πιο δίκαιη και γρήγορη.


Έτοιμοι να προχωρήσουν στην εφαρμογή ενός νέου πιο δίκαιου τρόπου για τον υπολογισμό των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους έχουν επεξεργαστεί βασικοί μέτοχοι της κοινοπραξίας της «Ολυμπίας οδού». Η πρόταση αυτή φαίνεται πως αναπτύχθηκε από τον Παναγιώτη Παπανικόλα, τον επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Vinci, της γαλλικής εταιρείας δηλαδή που βρίσκεται στην πρώτη θέση της διεθνούς κατάταξης του κατασκευαστικού τομέα και προΐσταται τόσο της κοινοπραξίας της «Ολυμπίας οδού» όσο και αυτής Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πρόταση προβλέπει την εγκαθίδρυση ενός ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων που θα πιστώνει τους οδηγούς αρχικά με το ποσό που αντιστοιχεί στο σύνολο της διαδρομής αλλά κατά την έξοδο τους από τον αυτοκινητόδρομο θα πληρώνουν μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στα χιλιόμετρα που διένυσαν. Όπως καταλάβατε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την χρήση κάποιας κάρτας e-pass και προβλέπει την πλήρη κατάργηση του τωρινού χρονοβόρου συστήματος με τις μπάρες.

Κύριο μέλημα της κοινοπραξίας είναι να σταματήσει η άδικη επιβάρυνση των οδηγών στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών οι οποίοι βγαίνουν από τον αυτοκινητόδρομο από ενδιάμεσους κόμβους μεταξύ των μετωπικών σταθμών που λειτουργούν στο Κιάτο και τα Νικολέικα.

Ο Παπανικόλας τόνισε ακόμα πως διαφωνεί με τα ηλεκτρονικά διόδια που είχε επιλέξει η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ τόνισε πως πρέπει να εκδοθεί ένα e-pass για όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας και να υπάρχουν προς διάθεση ευέλικτα εκπτωτικά πακέτα.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda