Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Toyota και Rovanpera έτοιμοι να γράψουν ιστορία
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Toyota και Rovanpera έτοιμοι να γράψουν ιστορία

2.863 Επισκέψεις στο άρθρο (10/8/2022)

Η κλεψύδρα αδειάζει, όλοι μετράμε αντίστροφα. Το WRC επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην χώρα μας με το «Ράλλυ Ακρόπολις 2022», έναν αγώνα που πιθανώς να έχει ιστορική σημασία για την Toyota και τον Kalle Rovanpera.

Η Toyota στο «Ράλλυ Ακρόπολις» και όχι μόνο

Τι έχετε προγραμματίσει για το τετραήμερο 8-11 Σεπτεμβρίου; Ρωτάμε για όσους δεν γνωρίζουν πως εκείνο το διάστημα η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα χτυπά (και) στην Ελλάδα. Τόσο στην αρένα του Ολυμπιακού Σταδίου όσο και στις υπόλοιπες Ειδικές Διαδρομές από το Λουτράκι έως την Ιτέα, το «Ράλλυ Ακρόπολις 2022» βάζει ξανά γαλανόλευκο χρώμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για 8 χρόνια το «Ράλλυ των Θεών» απουσίαζε από το καλεντάρι του WRC, κάτι που είχε συμβεί μόλις τρεις φορές το διάστημα 1973-2013 (το 1974 λόγω της πετρελαϊκής κρίσης, το 1995 και το 2010). Για τον λόγο αυτό και η επιστροφή του στο προσκήνιο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν είναι σπουδαίο γεγονός για αθλητικούς, τουριστικούς και όχι μόνο λόγους.
 
Από την περασμένη χρονιά, λοιπόν, το «Ράλλυ Ακρόπολις» βρίσκεται και πάλι στις επάλξεις, σε έναν αγώνα ο οποίος είχε την ανεξίτηλη σφραγίδα της Toyota. Η αγωνιστική ομάδα της ιαπωνικής εταιρείας, Toyota GAZOO Racing, έκοψε πρώτη το νήμα και το πέτυχε με τρόπο εκκωφαντικό. Ο Φιλανδός Kalle Rovanpera έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του ελληνικού αγώνα σε ηλικία μόλις 21 ετών, κερδίζοντας μάλιστα και την Power Stage. Περίπου 12 μήνες μετά, ο οδηγός του Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid θέλει να (ξανα)γράψει ιστορία στην χώρα μας!


Από τις 16 συνολικά Ειδικές Διαδρομές μία χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά. Πρόκειται για τη «Δάφνη», στο Δήμο Τανάγρας, με μήκος 17,45 χλμ..

Από τις 16 συνολικά Ειδικές Διαδρομές μία χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά. Πρόκειται για τη «Δάφνη», στο Δήμο Τανάγρας, με μήκος 17,45 χλμ..

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έτοιμος να «σπάσει» το ρεκόρ του αείμνηστου McRae

Πολυνίκης του Ράλλυ Ακρόπολις με 5 κατακτήσεις (1996, 1998, 2000, 2001 και 2002), καθώς και νεότερος οδηγός που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 1995 (σε ηλικία 27 ετών και 109 ημερών), ο αείμνηστος Colin McRae αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο στα «βιβλία» του WRC. Αυτό το ρεκόρ του νεότερου Παγκόσμιου Πρωταθλητή θέλει να «σπάσει» ο Kalle Rovanpera και μόνο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα το πετύχει. Η απόσταση από τους διώκτες του «μαζεύεται» μόνο αν δεν... κατέβει καν στα επόμενα Ράλλυ, συνεπώς δεν αποκλείεται στον 10ο αγώνα του WRC 2022 όσοι βρεθούν σε κάποια Ειδική Διαδρομή ενδέχεται να γίνουν μάρτυρες μίας πολύ σπουδαίας επίδοσης, καθώς είτε θα «σφραγίσει» και μαθηματικά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, είτε θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας ως εν ενεργεία Πρωταθλητής!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

CORAL GAS PASXA
NISSAN