Ford C-Max Energi
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford C-Max Energi

Ford C-Max Hybrid και C-Max Energi

(10/1/2011)

Η νέα γενιά του C-Max δεν θα παραμείνει στη χρήση των ιδιαίτερα αποδοτικών κινητήρων EcoBoost αλλά θα διατεθεί και σε δύο ακόμη υβριδικές εκδόσεις. Αυτές παρουσιάζονται αυτό το διάστημα στο Ντιτρόιτ, και οι κωδικές ονομασίες τους είναι C-Max Energi και C-Max Hybrid.

Οι δύο αυτές εκδόσεις θα είναι οι πιο οικονομικές όσο και οικολογικές του νέου C-Max ενώ η μάλιστα στην περίπτωση της Energi πρόκειται για το πρώτο plug-in hybrid όχημα της Ford. Τα πρώτα στοιχεία που ανακοινώνει η Ford και για τα δύο οχήματα είναι σχετικά περιορισμένα. Έτσι, το C-Max Hybrid θα μπορεί να κινηθεί ως αμιγώς ηλεκτρικό με ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 75 χ.α.ω. ενώ η κατανάλωση του αναμένεται να είναι αισθητά μικρότερη από τα 5,7 λίτρα/100 χιλιόμετρα του Ford Fusion Hybrid που διατίθεται στην Αμερική.

Ford C-Max Hybrid

Ford C-Max Hybrid

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η έκδοση Energi στοχεύει σε αυτονομία που θα αγγίζει (σύμφωνα πάντα με τη Ford) έως και τα 800 χιλιόμετρα. Αυτό θα είναι δυνατό με τη χρήση τεχνολογίας plug-in επιπλέον της υβριδικής. Έτσι εκτός από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα προκύπτει από τον βενζινοκινητήρα, η έκδοση Energi θα διαθέτει και αρκετά μεγάλες μπαταρίες οι οποίες θα μπορούν να κινήσουν το όχημα χωρίς τη χρήση του βενζινοκινητήρα. Και τα δύο αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν μπαταρίες τεχνολογίας ιόντων-λιθίου, ενώ στην περίπτωση του Energi η Ford αναφέρει ότι η φόρτιση από μια πρίζα 120 Volt θα ολοκληρώνεται κατά τη διάρκεια της «νύχτας» χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
H κατασκευή των μοντέλων που θα πωλούνται στην Αμερική θα ξεκινήσει στο τέλος τους 2012 στο εργοστάσιο του Michigan (όπου κατασκευάζεται και το νέο Focus), ενώ η ευρωπαϊκή έκδοση θα κατασκευάζεται στη Valencia της Ισπανίας από το 2013.
peugeot
NISSAN