Οι 10 WOW τεχνολογίες της νέας S-Class
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι 10 WOW τεχνολογίες της νέας S-Class

76.492 Επισκέψεις στο άρθρο

S-ημείο αναφοράς στην αυτοκίνηση! H ναυαρχίδα της Mercedes-Benz αποτελεί εδώ και 66 χρόνια συνώνυμο της πολυτέλειας, της άνεσης και της καινοτομίας. Η 7η γενιά της S-Class που μόλις παρουσιάστηκε, δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα…

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Κάθε φορά που παρουσιάζεται μια S-Class, συντελείται στην αυτοκίνηση ένα μικρό ή και μεγαλύτερο θαύμα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως υπάρχει για όλους όσοι ασχολούνται με το αυτοκίνητο γενικότερα, ακόμα και για τους «ανταγωνιστές» της, μια ανυπομονησία που δεν συναντάται σε άλλη περίπτωση. Η S-Class έχει τον τρόπο της να μας καθηλώνει και να μας δείχνει το μέλλον, αφού κάθε φορά φέρνει νέα στοιχεία στην αυτοκίνηση τα οποία σιγά σιγά περνούν και στις μικρότερες κατηγορίες.

To 1972 η ναυαρχίδα της Mercedes Benz «βαφτίστηκε» S-Class (από την γερμανική λέξη Sonderklasse που σημαίνει, ιδιαίτερο, σπέσιαλ, ξεχωριστό). Ως S-Class λοιπόν, τότε η γενιά W116 εφοδιαζόταν με το σύστημα ABS. To 1979 ήταν η σειρά της W126 (2η γενιά S-Class) να βάλει νέα στάνταρ στην ασφάλεια με αερόσακο για τον οδηγό και προεντατήρες ζωνών ασφαλείας. Η W140 (3η γενιά S-Class) του 1991 εφοδιαζόταν με ESP, με σύστημα υποβοήθησης πέδησης και με πλαϊνούς αερόσακους, ενώ το 1996 στην ανανέωσή της δέχθηκε επιπλέον και τηλέφωνο με φωνητικές εντολές. Το 1998 η 4η γενιά της W220 έφερε στα αυτοκίνητα το προσαρμοζόμενο Cruise Control, το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και την αερανάρτηση. Η επόμενη (5η) γενιά της S-Class (το 2005) εφοδιαζόταν με σύστημα ειδοποίησης τυφλής γωνίας και το γνωστό μας σήμερα Lane Assist, ενώ έκανε την υπέρβαση βάζοντας και υβριδική τεχνολογία σε αυτή την κλάση. Η W222 (6η γενιά) του 2014 «σκάναρε» το δρόμο εμπρός της για να προσφέρει την μέγιστη άνεση ρυθμίζοντας ανάλογα την ανάρτηση, για να φτάσουμε σήμερα στην πιο… S-Class που φτιάχτηκε ποτέ. Από το πολυσέλιδο press kit της και τα τόσα πολλά χαρακτηριστικά της, εμείς ξεχωρίζουμε 10 στοιχεία, τα οποία αξίζει να τα γνωρίσουμε και να τα θυμόμαστε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO PROACE
4green