4 φωτογραφίες »

Αναβάθμιση για το Nissan LEAF

4.587 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2019)

Η Nissan προχωρά στην αναβάθμιση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της προσθέτοντας νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας και νέους χρωματικού συνδυασμούς.


Καταρχάς να σημειώσουμε πως η εν λόγω αναβάθμιση αφορά σε πρώτη φάση την αγορά της Ιαπωνίας ωστόσο, οι αλλαγές αναμένεται να ενσωματωθούν και στα ευρωπαϊκά LEAF μετέπειτα. Ο εμπλουτισμός του τεχνολογικού υπόβαθρου της δεύτερης γενιάς του ηλεκτρικού μοντέλου συμπέφτει μάλιστα με την επέτειο των 10 ετών του LEAF στην αγορά, χωρίς να επηρεάζει σε κανένα σημείο την εξωτερική και την εσωτερική εμφάνιση.

Περνώντας στις αλλαγές, το ανανεωμένο LEAF διαθέτει το updated σύστήμα ημι-αυτόνομης οδήγησης ProPIlot με βελτιώσεις στον έλεγχο της ταχύτητας και στο σύστημα για την αυτόματη στάθμευση. Πιο αναλυτικά, οι μηχανικοί της Nissan έχουν κάνει πιο απαλά τα φρεναρίσματα και έχουν προβεί σε βελτιώσεις για τη διατήρηση της ταχύτητας σε δρόμους με κλίση ενώ σε ό,τι αφορά στο πάρκινγκ έχουν ραφινάρει το σύστημα με αποτέλεσμα ο χρόνος που χρειάζεται για να παρκάρει το LEAF μόνο του να μειώνεται έως και 20%. Παράλληλα, στο LEAF γίνεται η πρεμιέρα του Intelligent Blind Spot Intervention (I-BSI), ενός προηγμένου συστήματος για την ενημέρωση-ειδοποίηση του οδηγού για τυχόν εμπόδια στα τυφλά σημεία.

Μια άλλη καινοτομία είναι η εισαγωγή της νέας λειτουργίας EV για το Door to Door Navigation. Αυτό το σύστημα συγχρονίζει το smartphone με το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου για να παρέχονται οδηγίες αλλά, με τη νέα λειτουργία EV βγαίνει και το πλάνο φόρτισης ούτως ώστε να γνωρίζει ο οδηγός αν του φτάνουν τα «καύσιμα» για να φτάσει στον προορισμό του ή χρειάζεται ανεφοδιασμό στην πορεία. 

Στο εσωτερικό, τώρα, η οθόνη αφής 9 ιντσών του συστήματος Nissan Connect προσφέρεται από τη βασική έκδοση ενώ υπάρχουν και δύο νέες επιλογές στα χρώματα των επενδύσεων, το μπλε Vivid και το γκρι Stealth. Επιπρόσθετα, το LEAF έχει για πρώτη φορά στη φαρέτρα του το σύστημα Docomo που μετατρέπει την καμπίνα σε ζώνη WiFi για να μην «χαλάτε» δεδομένα.

Μαζί με το «απλό» LEAF θα γίνει και το λανσάρισμα της ειδικής έκδοσης Autech που εκτός των παραπάνω αναβαθμίσεων και του πιο σπορτίφ ύφους λόγω του διαφορετικού ντιζάιν, προσφέρεται με μια διχρωμία σε αποκλειστικότητα με το μπλε πέρλα Aurora Flare για το αμάξωμ και το μαύρο Super Black στην οροφή.

Καταλήγοντας, το εμπορικό λανσάρισμα του αναβαθμισμένου Nissan LEAF θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2020 στην Ιαπωνία χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για την Ευρώπη.

NEO TRAFIC
skoda