Η Porsche Taycan 4S.

Έρχεται πιο προσιτή Porsche Taycan

2.261 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2020)

Η Porsche Taycan 4S βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη βάση της γκάμας των εκδόσεων του ηλεκτρικού μοντέλου, όμως αυτό θα αλλάξει σύντομα καθώς η μάρκα προετοιμάζεται για να φέρει μία νέα βασική έκδοση της Taycan. Μάλιστα τα πρώτα χαρακτηριστικά έγιναν γνωστά.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Porsche, Michael Steiner, θα υπάρξει μία νέα έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς και μικρότερη σε χωρητικότητα μπαταρία. Παράλληλα γνωστοποίησε πως το εν λόγω μοντέλο θα είναι πιο προσιτό από άποψη κόστους απόκτησης και υπογράμμισε πως θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο κατάλληλο για ανθρώπους που ζουν σε περιοχές όπου οι καιρικές συνθήκες δεν απαιτούν την ύπαρξη τετρακίνησης.
 
Η πρώτη αγορά που θα προσφερθεί η νέα έκδοση της ηλεκτρικής Taycan θα είναι η Κίνα, ενώ όταν ο Steiner ρωτήθηκε από ξένα μέσα για το κόστος απόκτησης ή τις προδιαγραφές, αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση. Να σημειώσουμε πως η φημολογία αναφέρει ότι το μοντέλο θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων 12 μηνών.
 
Για την ιστορία να θυμίσουμε πως η Porsche Taycan 4S τοποθετείται κάτω από τις δύο Taycan Τurbo και εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ σε συνδυασμό με μια μπαταρία 79,2 kWh ή προαιρετικά, την 93,4 μπαταρία των Turbo μέσω του πακέτου Performance Battery Plus. Με την πρώτη, τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδουν 530 με Overboost ενώ με το προαιρετικό πακέτο η ισχύς ανεβαίνει στα 571 (με Overboost).
 
Aνεξάρτητα από την χωρητικότητα της μπαταρίας, η 4S έχει μέγιστη τελική ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα με το 0-100χλμ./ώρα να γίνεται σε 4 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά την αυτονομία, με την μπαταρία των 79,2 kWh, η Taycan μπορεί να κινηθεί αυτόνομα για 407 χλμ ενώ με αυτή των 93,4 kWh, η αυτονομία ορίζεται στα 463 χλμ./ώρα.

SPRING SEAT
citroen