Η νέα Jaguar E-Type αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της μέσα στο 2013 (εδώ το ιστορικό μοντέλο)

Η νέα Jaguar E-Type αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της μέσα στο 2013 (εδώ το ιστορικό μοντέλο)

Η Jaguar ετοιμάζει τη νέα E-Type!

(27/6/2011)

Φέτος στην έκθεση της Γενεύης η Jaguar γιόρτασε την 50η επέτειο της ιστορικής E-Type που τη δεκαετία του 1960 αποτελούσε ένα από τα καλύτερα σπορ οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Τώρα δημοσιεύματα του βρετανικού ειδικού τύπου θέλουν τη φίρμα να ετοιμάζει τον άξιο διάδοχο του μοντέλου!

Μάλιστα όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το νέο σπορ όχημα με το αλουμινένιο αμάξωμα να παρουσιαστεί σε περίπου 18 μήνες, που σημαίνει το 2013, και πιο συγκεκριμένα στην έκθεση του Ντιτρόιτ (Ιανουάριο). Αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την παρουσίαση της πρώτης «αλουμινένιας» E-Type, δηλαδή της έκδοσης Lightweight E-type που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1963 και έλαβε μέρος τόσο στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, όσο και στο 12ωρο αγώνα του Sebring.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η εξέλιξη έχει ήδη ξεκινήσει, και τα πρωτότυπα που κόβουν βόλτες γύρω από τις εγκαταστάσεις εξέλιξης στο Whiteley της Μεγάλης Βρετανίας βασίζονται στην ανοικτή έκδοση της τωρινής XΚ. Το αυτοκίνητο φυσικά θα παραχθεί τόσο σε κλειστή όσο και σε ανοικτή μορφή, ενώ τα μηχανικά σύνολα θα έχουν ως βάση V6 κινητήρα, με τις μεγαλύτερες εκδόσεις να φιλοξενούν V8 σύνολα κάτω από το καπό. Το μοντέλο θα παράγεται στις εγκαταστάσεις του Bromwich που βρίσκονται κοντά στο Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας.
Πηγές αναφέρουν ότι η Jaguar θέλει να τοποθετήσει αυτό το μοντέλο απέναντι σε αυτοκίνητα όπως η Porsche Boxster (πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι η ταχύτερη κατασκευή του βρετανικού εργοστασίου, όπως το ιστορικό αυτοκίνητο), καθώς και ότι το βρετανικό μοντέλο θα έχει μεγαλύτερο πλάτος από την Porsche. Τέλος, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε τα τεχνικά στοιχεία, όμως η νέα E-Type θα είναι κοντύτερη από την τωρινή XK κατά τουλάχιστον 250 χιλ. πράγμα που θα τις δώσει συνολικό μήκος κοντά στα 4,55 μέτρα.
Hyundai
4green