Ηλεκτρίζεται το Peugeot 208

3.292 Επισκέψεις στο άρθρο (29/8/2018)

Η Peugeot ετοιμάζεται να εμπλουτίσει τη γκάμα του 208 με μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία μεταξύ άλλων θα έχει και μικρές αισθητικές αλλαγές. Μάθετε πότε θα το δούμε.

Το ηλεκτρικό γαλλικό μικρό θα παρουσιαστεί εντός του επόμενου έτους χωρίς σχεδιαστικές φανφάρες, αλλάζοντας όμως εμφανισιακά σε μερικά σημεία προκειμένου να διαφοροποιηθεί και από τα «αδέλφια» του τα οποία εφοδιάζονται με θερμικούς κινητήρες. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής τμήματος σχεδίασης της μάρκας, κου Gilles Vidal, το επερχόμενο ηλεκτρικό μικρό θα έχει μερικές αλλαγές όπως για παράδειγμα η επίπεδη γρίλια στον πρόβολο, αντί του αεραγωγού.
 

Επιπλέον, το ηλεκτρικό 208 θα έχει και κάποια πρόσθετα υπομενού στο σύστημα infotainment τα οποία θα αφορούν στη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα, αλλά και σε χρήσιμες πληροφορίες γύρω από την αυτονομία, τη στάθμη φόρτισης, την πληρότητα της μπαταρίας κ.ο.κ.. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως το ηλεκτρικό μικρό θα αποτελέσει επέκταση της γκάμας του μοντέλου, χωρίς να διαφοροποιείται από αυτή, κάτι που έχουμε δει σε μοντέλα άλλων εταιρειών, οι οποίες ωστόσο έχουν ξεχωριστά brands για τα ηλεκτρικά τους μοντέλα.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να λανσάρουμε μια νέα αυτόνομη ηλεκτρική μάρκα προς το παρόν» ξεκαθάρισε ο κ. Vidal, ενώ σημείωσε πως γι` αυτούς η νέα e-CMP πλατφόρμα πάνω στην οποία εργάζονται οι άνθρωποι της φίρμας για την εξέλιξη των μελοντικών ηλεκτρικών μοντέλων μπορεί να δεχτεί διάφορα μηχανικά σύνολα, κάτι που ανταποκρίνεται στο πλάνο της μάρκας να έχει τουλάχιστον μία ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της έως το 2025.

SPRING SEAT
citroen