Ψηφιακή πρόταση για το επόμενο RS3.

To τωρινό Audi RS3 Sportback.

Σε δοκιμές ήδη το νέο Audi RS3 Sportback

5.776 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2019)

Το επόμενο RS3 Sportback θέλει να περάσει ξανά μπροστά στην μάχη της ισχύος στην κατηγορία των hot-hatch. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Mπορεί ακόμα να μην έχει παρουσιαστεί το επόμενης γενιάς A3 αλλά η Audi έχει αρχίσει τις δοκιμές του επόμενου RS3 Sportback στους δημόσιους δρόμους και κάτω από πολύ βαρύ καμουφλάζ.

Το νέο hot-hatch είναι σίγουρο πως θα έχει πιο σπορ και «άγριους» προφυλακτήρες με έμπνευση από τα RS4 Avant και RS7, πλαϊνές ποδιές, μυώδη φτερά και σύστημα εξάτμισης που θα κάνει αισθητή την παρουσία του μοντέλου. Οι ζάντες θα είναι φυσικά μεγαλύτερες από αυτές του «απλού» Α3 ενώ αναβαθμισμένο θα είναι το σύστημα πέδησης και το σύστημα ανάρτησης στο σύνολό τους.

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται για άλλη μια φορά ο γνωστός 5κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2,5 λίτρων με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως θα είναι ελαφρώς πιο ισχυρός (υπολογίζουμε γύρω στα 450 άλογα), ώστε να ξεπεράσει σε ιπποδύναμη την Mercedes-AMG A 45 S των 421 αλόγων. Το μοτέρ θα συνδυάζεται φυσικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης Quattro, αν και εξοπλίζεται και με ειδικό Drift Mode.

Το RS3 Sportback θα λανσαριστεί μετά το S3 στις αρχές του 2021.
 

Mercedes
skoda