4 φωτογραφίες »

Ντεμπούτο για την Skoda Octavia Sportline

6.427 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2021)

Η Skoda επεκτείνει την γκάμα της Octavia με την Sportline έκδοση που μπορεί να συνδυαστεί με κινητήρες εσωτερικής καύσης βενζίνης και diesel, με φυσικό αέριο αλλά και ήπια και Plug-in υβριδικές εκδόσεις.


Mετά την Superb, το Kodiaq, το Karoq και το Enyaq, είναι σειρά της Octavia τόσο στην hatchback όσο και στην wagon εκδοχή, να λάβει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, έκδοση Sportline. H έκδοση αναβαθμίζει την εμφάνιση της Octavia με στοιχεία από την Octavia RS, ενώ νέα προσθήκη είναι ο 2λιτρος TSI με ισχύ 190 άλογα.

H Sportline ξεχωρίζει  από τις υπόλοιπες εκδόσεις της Octavia χάρη στις μαύρες λεπτομέρειες που υπάρχουν πάνω στο αμάξωμα και συγκεκριμένα στους δύο διαχύτες, την γρίλια, τα γράμματα «SKODA», τα εμβλήματα Sportline, ενώ διαθέσιμα είναι τρία σετ από ζάντες από 17 έως 19 ίντσες.

Η Sportline βασίζεται στο εξοπλιστικό επίπεδο Style αλλά περιλαμβάνει ακόμα piano black γραμμές στον πίνακα οργάνων, σπορ καθίσματα με εμβλήματα Sportline, γράμματα «ΟCTAVIA» στο κατώφλι των θυρών και μια USB-C θύρα στον κεντρικό καθρέπτη για να μπορεί ο οδηγός να τοποθετήσει εύκολα κάποια κάμερα.

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από μοτέρ βενζίνης, diesel, διπλού καυσίμου με CNG, ήπια και Plug-in υβριδικές εκδόσεις με την κίνηση να μεταφέρεται μπροστά ή και στους τέσσερις τροχούς. Ο 1.500άρης TSI των 150 ίππων μπορεί να προσφερθεί προαιρετικά με DSG κιβώτιο 7 σχέσεων και ήπια υβριδική τεχνολογία, ενώ ο 2λιτρος των 190 ίππων προσφέρεται με DSG κιβώτιο και τετρακίνηση ως στάνταρ. Η Plug-in υβριδική Octavia Sportline αποδίδει 204 άλογα ενώ η έκδοση με CNG 130 ίππους. Στο diesel, ο 2λιτρος TDI προσφέρεται σε εκδόσεις των 115, 150 και 200 ίππων, με το κιβώτιο DSG και την τετρακίνηση να είναι προαιρετικά στην έκδοση με τα 150 άλογα και στάνταρ σε αυτή των 200 ίππων.

Η έκδοση Sportline μπορεί να παραγγελθεί προαιρετικά με το σύστημα DCC Dynamic Chassis Control αλλά και με μια σειρά από άλλα συστήματα ασφαλείας.

SPRING SEAT
citroen