Με το σύστημα AdBlue® η Mercedes S 350 BlueTEC είναι ένα από τα πιο «καθαρά» πολυτελή οχήματα στον κόσμο

Με το σύστημα AdBlue® η Mercedes S 350 BlueTEC είναι ένα από τα πιο «καθαρά» πολυτελή οχήματα στον κόσμο

6,8 λίτρα για τη Mercedes S-Class !

(6/7/2010)

Η γερμανική εταιρεία εξοπλίζει και τη ναυαρχίδα των οχημάτων της με τις τεχνολογίες BlueTEC και AdBlue®. Με τον τρόπο αυτό το υπερπολυτελές sedan γίνεται η πιο οικολογική S-Class στην ιστορία, έχοντας πλέον κινητήρα που της χαρίζει κατανάλωση στα μόλις 6,8 λίτρα/100 χιλιόμετρα!

Η Mercedes προχωρά σε βελτιώσεις που αφορούν στο πιο πολυτελές μοντέλο της. Πρόκειται λοιπόν για την S 350 BlueTEC με τον V6 πετρελαιοκινητήρα των 3,5 λίτρων όπου πλέον αποδίδει 10% περισσότερη ιπποδύναμη φτάνοντας έτσι στους 258 ίππους (από 235 ίππους), και κατά 15% περισσότερη ροπή που πλέον φτάνει στα 620 Nm. Επίσης με το σύστημα ελέγχου που η εταιρεία ονομάζει AdBlue® η κατανάλωση του πετρελαιοκίνητου μοντέλου πέφτει πλέον στα μόλις 6,8 λίτρα/100 χιλιόμετρα, με τις εκπομπές ρύπων να κατεβαίνουν στα μόλις 177 γρ./χιλιόμετρο, τηρώντας έτσι ακόμη και τους κανονισμούς EU6 που θα ισχύσουν από το 2014! Η καινοτομία του AdBlue® έγκειται στο ότι το σύστημα περιλαμβάνει μια φιάλη με αμμωνία την οποία ψεκάζει στο σύστημα εξαγωγής με αποτέλεσμα το 80% των επιβλαβών οξειδίων του αζώτου που εκπέμπονται να μετατρέπονται σε άζωτο και νερό! Η εν λόγω δεξαμενή έχει χωρητικότητα 25,7 λίτρα, είναι τοποθετημένη κάτω από το χώρο των αποσκευών, και θέλει γέμισμα κάθε 25.000 χιλιόμετρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τέλος, οι επιδόσεις της S 350 BlueTEC είναι τα 7,1 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. και τα 250 χ.α.ω. τελικής ταχύτητας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα υπόλοιπα κορυφαία συστήματα με τα οποία εφοδιάζει η Mercedes το αυτοκίνητο, που δεν είναι άλλα από τα: Active Blind Spot Assist (προειδοποιεί για αντικείμενα στα νεκρά σημεία) και Active Lane Keeping Assist (προειδοποιεί και προετοιμάζει το όχημα για επαναφορά εντός της λωρίδας κίνησης του). Η τιμή της στη Γερμανία θα ξεκινά από τα 76.279 ευρώ.
peugeot
NISSAN