Μια από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που παρουσιάζουν τα συστήματα ασφάλειας της τρίτης γενιάς της Mercedes SLK

Μια από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που παρουσιάζουν τα συστήματα ασφάλειας της τρίτης γενιάς της Mercedes SLK

Κορυφαία ασφάλεια για τη νέα SLK

(26/11/2010)

Όσο περνάει ο καιρός η γερμανική φίρμα δίνει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τη νέα γενιά της SLK που θα δούμε τον Ιανουάριο του 2011 στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Τα τελευταία νέα αφορούν στην ασφάλεια του μοντέλου, που όπως ισχυρίζεται η φίρμα, θα είναι η κορυφαία στην κατηγορία!

Στην τρίτη γενιά του το ανοικτό όχημα του Γερμανού κατασκευαστή θα είναι πιο ασφαλές και συνολικά πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Το μοντέλο που θα δούμε στις αρχές του 2011, θα κάνει χρήση υψηλής τεχνολογίας που σύμφωνα πάντα με τη Mercedes θα το φέρει κατευθείαν στην κορυφή των ανοικτών αυτοκινήτων. Η υψηλή τεχνολογία ξεκινά με την επαναστατική λειτουργία «Magic Sky Control» της ηλιοροφής, που μπορεί να αφήνει το φως να περνά στην καμπίνα ή όχι, με το πάτημα σχετικού διακόπτη!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Προχωρώντας στα συστήματα ασφάλειας, στο βασικό εξοπλισμό θα είναι το επαναστατικό «Attention Assist» που διαθέτει λειτουργία ανίχνευσης της τάσης του οδηγού για υπνηλία (drowsiness detection). Το σύστημα Adaptive Braking με τη σειρά του (επίσης βασικός εξοπλισμός) δεν αφήνει το όχημα να κυλίσει προς τα πίσω όταν αυτό είναι ακίνητο σε μια ανηφόρα, χωρίς ο οδηγός να πατά το φρένο.

Ως επιπλέον εξοπλισμός θα διατίθεται το Distronic Plus το οποίο διατηρεί την απόσταση από το προπορευμένο όχημα σταθερή, ενώ μπορεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο και να το επιταχύνει ξανά, ανάλογα με το πώς κινείται το όχημα εμπρός. Την παράσταση όμως κλέβει και το γνωστό μας Pre-Safe το οποίο διαθέτει λειτουργία «Pre-Safe Brake» (επίσης επιπλέον εξοπλισμός). Αυτή ενεργοποιεί το σύστημα πέδησης χωρίς την «άδεια» του οδηγού όταν κρίνει ότι μπορεί να προκύψει σύγκρουση, και μπορεί να φτάσει έως το σημείο ακινητοποίησης της SLK εάν ο οδηγός αγνοήσει τις σχετικές ηχητικές ειδοποιήσεις που προηγούνται!
AUTOFIT PASXA
4green