Εμφάνιση SUV με κόστος μικρού

34.804 Επισκέψεις στο άρθρο (16/11/2011)
Το Dacia Duster ήρθε με «φόρα» στη χώρα μας και γρήγορα βρέθηκε στις υψηλότερες θέσεις των best seller της κλάσης του.
2 Φωτογραφίες »

Το Dacia Duster ήρθε με «φόρα» στη χώρα μας και γρήγορα βρέθηκε στις υψηλότερες θέσεις των best seller της κλάσης του.

Τα δύο μοντέλα του συγκριτικού μας, τα Dacia Duster και Suzuki SX4, αν και δικίνητα, μοιάζουν με SUV, ενώ η τιμή τους τα κάνει να ...μοιάζουν με αυτοκίνητα της μικρής κατηγορίας.

Συνεχώς τα μοντέλα που διαθέτουν το «περιτύλιγμα» των οχημάτων ελεύθερου χρόνου, αλλά δε φέρουν σύστημα τετρακίνησης, όχι υποχρεωτικά τουλάχιστον, πληθαίνουν. Τα λεγόμενα και ως crossover μοιάζουν σαν συγκεντρώνουν τα καλύτερα στοιχεία από διαφορετικές κλάσεις. Το ψηλό αμάξωμα παραπέμπει σε SUV και προσφέρει καλύτερη ορατότητα. Η μεγαλύτερη εδαφική ανοχή σας επιτρέπει να κάνετε ήπιας δυσκολίας εκτός δρόμους περιηγήσεις. Η μετάδοση της κίνησης σε δύο τροχούς, πάλι, κατεβάζει τόσο το κόστος κτήσης όσο και τα έξοδα λειτουργίας τους.
Τα δύο μοντέλα που εξετάζουμε σήμερα μοιάζουν σε πολλά, αλλά διαφέρουν σε άλλα τόσα. Αμφότερα προσφέρονται τόσο σε 2κίνητες όσο και σε 4κίνητες εκδόσεις, ήδη από τα 1.600 κ.εκ., γεγονός που τα καθιστά δύο από τα μικρότερα crossover της αγοράς. Στο κάτω άκρο του ανταγωνισμού βρίσκεται και το κόστος κτήσης τους, αφού –ειδικά το Dacia Duster- διαθέτει τιμή – δέλεαρ. Όχι πως το Suzuki SX4 πηγαίνει πίσω, το αντίθετο μάλιστα! Η μεγαλύτερη διαφορά των δύο μοντέλων αφορά στις διαστάσεις των αμαξωμάτων τους και στην συνεπαγόμενη εσωτερική ευρυχωρία. Το Suzuki SX4, με μήκος 4.150 χλστ., προσφέρει υψηλή αστική ευχρηστία και χώρους που επαρκούν για 4 ενήλικους. Το Dacia Duster, πάλι, έχει μήκος 4.315 χλστ. και ένα σαλόνι, αλλά και ένα πορτ μπαγκάζ που εξυπηρετούν τις ανάγκες μίας οικογένειας.
Σελίδα 2Dacia Duster 1,6 4x2
Σελίδα 3Suzuki SX4 1,6 4x2
peugeot
NISSAN