Τα πρώτα 250 «τσιμπημένα» VW T-Cross

14.815 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2019)

Το εμπορικό λανσάρισμα του νέου VW T-Cross ξεκινά με την ειδική έκδοση «First Edition», που θα διατεθεί σε μόλις 250 μονάδες με πλούσιο εξοπλισμό, αλλά και κάπως... τσουχτερή τιμή.

Ο ερχομός του νέου T-Cross, της πρότασης των ανθρώπων της Volkswagen στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών SUV, ήταν κάτι αναμενόμενο ακόμα και μετά την παρουσίαση του T-Roc (σ.σ. το T-Roc βρίσκεται στο άνω άκρο της εν λόγω κατηγορίας όσον αφορά στις διαστάσεις του). Έτσι, η γερμανική μάρκα, περί τα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, παρουσίασε το νέο μικρό της SUV εφοδιάζοντας το με πολλά τεχνολογικά καλούδια και κινητήρες από 1,0 λτ. με ισχύ έως και 150 άλογα. Όμως, ο καιρός πέρασε και ήρθε η ώρα το νέο T-Cross να ξεκινήσει την καριέρα του στις αγορές της Ευρώπης.

Η αρχή θα γίνει, λοιπόν, με τη νέα ειδική έκδοση «First Edition», η διάθεση της οποίας θα περιοριστεί στις 250 μονάδες στην αγορά της Μ.Βρετανίας. Περισσότερα στοιχεία για τις υπόλοιπες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου δεν υπάρχουν προς το παρόν ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως τα 250 κομμάτια θα κοστίζουν από 23.150 λίρες Αγγλίας έκαστο, ήτοι 26.464 ευρώ, και οι παραγγελίες στις κατά τόπους αντιπροσωπείες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, ενώ οι παραδόσεις αναμένονται εντός του Απριλίου.
 

Η ομολογουμένως υψηλή τιμή για το μικρό SUV της VW δικαιολογείται εν μέρει από το πλούσιο εξοπλιστικό πακέτο, αλλά και τον ξεχωριστό χαρακτήρα της ειδικής αυτής έκδοσης. Αναλυτικότερα, όσον αφορά στον εξοπλισμό, το T-Cross First Edition έχει μεταξύ άλλων στη φαρέτρα του: LED προβολείς, ηχοσύστημα beats απόδοσης 300 Watt με έξτρα subwoofer, δορυφορική πλοήγηση Discover Media, ταπετσαρία αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση, συρόμενα πίσω καθίσματα και πληθώρα τεχνολογιών ασφαλείας (αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αισθητήρας τυφλού σημείου, adaptive cruise control, υποβοήση διατήρησης λωρίδας κ.α.).

Πέραν αυτών, η First Editon ξεχωρίζει αισθητικά με την απόχρωση Pure White, το σχεδιαστικό μοτίβο στην τρίτη κολόνα και τις ζάντες 18 ιντσών Funchal Adamantium με γκρι φινίρισμα.

Τέλος, σημειώνουμε πως, η εν λόγω έκδοση θα εφοδιαστεί αποκλειστικά με τον TSI τούρμπο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,0 λτ. απόδοσης 115 ίππων και με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, που θα μεταδίδει την κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα. Οι παραγγελίες για ολόκληρη τη γκάμα του νέου VW T-Cross αναμένεται να ανοίξουν εντός του Μαρτίου για τις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

peugeot
NISSAN