Το ταχύτερο SUV στον πάγο έγινε το Jeep Grand Cherokee Trackhawk το οποίο κατάφερε να πιάσει 280 χλμ./ώρα.

Το ρεκόρ του Jeep Grand Cherokee Trackhawk

1.997 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2019)

Το ταχύτερο SUV στον πάγο έγινε το Jeep Grand Cherokee Trackhawk το οποίο κατάφερε να πιάσει 280 χλμ./ώρα.

Στην πιο βαθιά λίμνη του κόσμου, τη Βαϊκάλη βρέθηκε το Jeep Grand Cherokee Trackhawk, προκειμένου να κάνει δικό του το ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο. Το ισχυρό SUV βρέθηκε στην παγωμένη λίμνη στη Νότια Σιβηρία και έχοντας κάτω από το καπό τον 6,2 λίτρων V8 κινητήρα, που του προσφέρει 710 ίππους ξεκίνησε την προσπάθεια.
 
Αφού νωρίτερα είχαν αφαιρεθεί όλα τα περιττά στοιχεία για να μειωθεί το βάρος του αυτοκινήτου, το Grand Cherokee Trackhawk σύμφωνα με τις συσκευές του GPS έπιασε μέγιστη ταχύτητα τα 280 χλμ./ώρα, γεγονός που το καθιστά το νέο ταχύτερο SUV στον πάγο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ καθορίστηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και επιβεβαιώθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (RAF), προκειμένου να εξασφαλιστεί η αυθεντικότητα του ρεκόρ.
 
Όταν είναι σε άσφαλτο, το Jeep Grand Cherokee Trackhawk μπορεί να φτάσει στα 290 χιλιόμετρα / ώρα, γεγονός που το καθιστά ένα από τα ταχύτερα SUV που κατασκευάστηκαν ποτέ. Λίγα είναι τα SUV μοντέλα που ξεπερνούν αυτή τη ταχύτητα, όπως για παράδειγμα η Lamborghini Urus και η Bentley Bentayga Speed ​​που φτάνουν τα 305 και τα 306 χλμ./ώρα, αντίστοιχα.
 

peugeot
NISSAN