Το νέο μικρομεσαίο crossover, βασίζεται στο ίδιο δάπεδο με το Ceed, έχοντας το ίδιο ακριβώς μεταξόνιο των 2.650 χλστ..

Όσον αφορά στους κινητήρες του νέου XCeed, η παλέτα απαρτίζεται από 3 turbo βενζινοκινητήρες και 2 turbodiesel, ενώ αργότερα -στις αρχές του 2020- θα προστεθούν και δύο υβριδικές εκδόσεις.

Yψηλές οι προσδοκίες της Kia από το XCeed

3.632 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2019)

Υψηλές είναι οι προσδοκίες που έχει η Κia από την εμπορική πορεία του νέου της crossover που βασίζεται στο μικρομεσαίο Ceed.


Η Kia ολοκλήρωσε την γκάμα του Ceed προσθέτοντας το ΧCeed στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Παρά όμως το γεγονός ότι οι σχεδόν όλες οι εταιρείες αντιπροσωπεύονται στα μικρά SUV, η Kia αναμένει πως το crossover θα βρεθεί ψηλά στις πωλήσεις ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα Ceed.

Tα crossover/SUV σημειώνουν σημαντική επιτυχία στην κατηγορία των compact αυτοκινήτων αφού, σύμφωνα με τον Υπεύθυνο για την πορεία του XCeed, Ιωάννη Ρούση, σχεδόν οι μισές πωλήσεις compact μοντέλων αφορούν crossover οχήματα. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει πως η εξωτερική σχεδίαση είναι ο πρώτος παράγοντας που κοιτούν, με ποσοστό 64%, οι πελάτες για να επιλέξουν ένα crossover.

Το νέο μικρομεσαίο crossover, βασίζεται στο ίδιο δάπεδο με το Ceed, έχοντας το ίδιο ακριβώς μεταξόνιο των 2.650 χλστ., αν και σε γενικότερα πλαίσια οι διαστάσεις του βρίσκονται ανάμεσα από το Ceed χάτσμπακ και το Sportage. Αναλυτικότερα, το XCeed έχει μήκος 4.395 χλστ. (+85 χλστ. από το Ceed και -90 χλστ. από το Sportage), πλάτος 1.826 χλστ. (+26 χλστ. από το Ceed) και ύψος 1.490 χλστ. (+43 χλστ. από το Ceed, -155 χλστ. από το Sportage) με τις κύριες διαφορές να εντοπίζονται στους διευρυμένους κατά 25 χλστ. και 60 χλστ. προβόλους, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Ο μεγαλύτερος πίσω πρόβολος του XCeed εξασφαλίζει και 31 λτ. περισσότερα στο διαμέρισμα του χώρου αποσκευών, που ορίζεται στα 426 λτ. και αγγίζει τα 1.378 λτ. με τα καθίσματα αναδιπλωμένα.

Όσον αφορά στους κινητήρες του νέου XCeed, η παλέτα απαρτίζεται από 3 turbo βενζινοκινητήρες και 2 turbodiesel, ενώ αργότερα -στις αρχές του 2020- θα προστεθούν και δύο υβριδικές εκδόσεις: ένα plug-in υβριδικό και μία 48βολτη έκδοση. Εισαγωγική έκδοση βενζίνης αποτελεί αυτή με τον τρικύλινδρο 1.000άρη T-GDi κινητήρα ισχύος 120 ίππων και 172 Nm ροπής, ενώ ένα σκαλοπάτι ψηλότερα θα βρίσκεται ο 1.400άρης τετρακύλινδρος της ίδιας οικογένειας με απόδοση 140 ίππων με 242 Nm ροπής. Η κορυφαία έκδοση θα κρύβει κάτω από το καπό της τον τετρακύλινδρο T-GDi χωρητικότητας 1,6 λτ. με 204 άλογα και 265 Nm ροπής που εφοδιάζει και το Ceed GT. Στο diesel, η Kia εξοπλίζει το μικρομεσαίο Crossover με τον 1.600άρη Smartstream κινητήρα σε δύο version με απόδοση 115 και 136 ίππων. Για τη μετάδοση οι Κορεάτες διαθέτουν δύο επιλογές: ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και το 7άρι αυτόματο με διπλό συμπλέκτη.
 

SPRING SEAT
citroen