Οι εικόνες αποτελούν εργασία ανεξάρτητου σχεδιαστή και δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα BestCarWeb.jp.

Το νέο Toyota Land Cruiser αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το καλοκαίρι του 2020 και πιθανότατα τον Αύγουστο.

Υβριδικό το νέο Toyota Land Cruiser;

4.810 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2020)

Υβριδικό κινητήριο σύνολο θα αποκτήσει το νέο Toyota Land Cruiser το οποίο ετοιμάζεται από τους μηχανικούς της ιαπωνικής μάρκας για να κάνει το ντεμπούτο του.


Το Toyota Land Cruiser που κυκλοφορεί σήμερα έκανε πρεμιέρα το 2008. Από τότε μέχρι σήμερα έχει λάβει πολλές ενημερώσεις με τις παγκόσμιες πωλήσεις του να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο παρόλο το προχωρημένο της ηλικίας. Ωστόσο οι Ιάπωνες δεν αρκούνται σε αυτό και ήδη έχουν βάλει μπρος για να φέρουν τη νέα γενιά του δημοφιλούς SUV.
 
Μάλιστα Μέσα ενημέρωσης από την ασιατική χώρα, επικαλούμενα πληροφορίες που απορρέουν από την εταιρεία υποστηρίζουν πως η νέα γενιά του Land Cruiser θα βασιστεί στον υβριδισμό. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό κινητήρα V6 3,5 λίτρων που θα προσφέρει 299 ίππους και ροπή στρέψης 356 Nm. Το νέο κινητήριο σύνολο θα αντικαταστήσει το τρέχον V8 μοτέρ 4,6 λίτρων, ενώ δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και για το μοτέρ 5,7 λίτρων με το οποίο προσφέρεται το μοντέλο στην αγορά των ΗΠΑ.
 
Από κει και πέρα, σύμφωνα πάντα με τα μέσα από την Ιαπωνία, υποστηρίζεται πως το Land Cruiser της επόμενης γενιάς θα υιοθετήσει την πλατφόρμα TNGA της Toyota, η οποία όπως είναι γνωστό αποτελεί τη βάση για πολλά καινούργια αυτοκίνητα της μάρκας. Μάλιστα η νέα πλατφόρμα θα μειώσει το βάρος του SUV, ούτως ώστε να αντισταθμιστεί η μείωση ισχύος. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από νέο μοτέρ, παρών θα είναι και ένα νέο CVT κιβώτιο ταχυτήτων με μόνιμη τετρακίνηση, το οποίο θα πάρει τη θέση του εξατάχυτου αυτόματου.
 
Φυσικά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα μοντέλο δε γίνεται να μην υπάρξει αλλαγή στον σχεδιασμό. Σύμφωνα με τις φήμες το νέο Land Cruiser θα έχει μια τραπεζοειδή μάσκα, ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχουν δύο ή τρεις σειρές καθισμάτων, ανάλογα με την έκδοση, που θα φιλοξενούν από πέντε ή οκτώ επιβάτες  αντίστοιχα. Μέρος του εξοπλισμού θα είναι και η πλήρης σουίτα συστημάτων ασφαλείας, άνεσης και υποβοήθησης οδηγού της Toyota.
 
Το νέο Toyota Land Cruiser αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το καλοκαίρι του 2020 και πιθανότατα τον Αύγουστο.        

Mercedes
skoda