Η εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes.

Έδειξε την οθόνη της νέας S-Class η Mercedes

5.413 Επισκέψεις στο άρθρο (6/7/2020)

Το «σήριαλ» της αποκάλυψης της νέας Mercedes S-Class οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος του και στο πλαίσιο αυτό η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μία ακόμα teaser εικόνα του ολοκαίνουργιου σεντάν, δείχνοντας παράλληλα την οθόνη του νέου συστήματος ψυχαγωγίας MBUX.


Αν και η παγκόσμια πρεμιέρα της Mercedes S-Class έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο, το κορυφαίο μοντέλο της Daimler θα λάβει μία προεπισκόπηση την Τετάρτη (8/7) μέσω livestreaming στη διαδικτυακή πλατφόρμα Mercedes me όπου οι θαυμαστές της μάρκας θα μπορούν να μάθουν πληροφορίες για τα τελευταία προϊόντα της Mercedes.
 
Μέχρι τότε, η μάρκα προχώρησε στη δημοσίευση μίας ακόμα teaser εικόνας. Σε αυτή συνδυάζεται το εμπρόσθιο μέρος της νέας S-Class και η τεράστια οθόνη που μοιάζει με tablet και θα φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας MBUX. Παράλληλα από την εικόνα φαίνεται πως από την οθόνη θα γίνονται οι ρυθμίσεις του κλιματισμού, άρα δε θα υπάρχουν έξτρα κουμπιά ή χειριστήρια στο ταμπλό. Φυσικά ο πίνακας οργάνων θα είναι ψηφιακός, ενώ παρόν θα είναι και το head-up display.   
 
Από κει και πέρα να πούμε πως το μοντέλο έχει αναπτυχθεί σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, όπως φυσικά και στα συνηθισμένα παράγωγα AMG και Maybach. Από κει και πέρα, ένας V12 κινητήρας θα βρίσκεται στη γκάμα για μία ακόμη φορά και θα συνδυαστεί επίσης με το σύστημα τετρακίνησης 4Matic για πρώτη φορά.
 
Τρεις τύποι μεταξονίου θα είναι διαθέσιμοι, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και έκδοση Pullman. Όντας γεμάτη τεχνολογίες, οι μηχανικοί έχουν εγκαταστήσει στην S-Class σύστημα τετραδιεύθυνσης, που μειώνει τον κύκλο στροφής, ως αντισταθμιστικό μέτρο στη αύξηση του μήκους του μεταξονίου κατά 4 εκατοστά σε σχέση με το εξερχόμενο μοντέλο.
 
Κατά το λανσάρισμα, το κορυφαίο μοντέλο της Daimler θα προσφέρει ένα ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης 3ου επιπέδου, ενώ για το μέλλον έχει προγραμματιστεί η αναβάθμισή του και για το 4ο επίπεδο. Να σημειωθεί πως πέραν της αμιγώς ηλεκτρικής EQS θα υπάρχουν αρκετές plug-in υβριδικές εκδόσεις με ηλεκτρική αυτονομία περί τα 100 χιλιόμετρα.  

peugeot
NISSAN