2 φωτογραφίες »

Η εν λόγω μονάδα πρόκειται για ένα υβριδικό Yaris τέταρτης γενιάς.

4 γενιές Toyota Yaris, 4 εκατομμύρια μονάδες

2.695 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2020)

Τέσσερις γενιές Yaris, τέσσερα εκατομμύρια μονάδες για την Toyota, η οποία έφτασε ένα ακόμα αριθμό ορόσημο αναφορικά με το best seller μοντέλο της!


Το υπ` αριθμόν 4.000.000ό Toyota Yaris είναι γεγονός και κατασκευάστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Γαλλία, με αποτέλεσμα η ιαπωνική μάρκα να προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση, αφού κατάφερε να φτάσει σε ένα ακόμα αριθμό ορόσημο μέσω του πιο δημοφιλούς μοντέλου της.
 
Η εν λόγω μονάδα πρόκειται για ένα υβριδικό Yaris τέταρτης γενιάς, το οποίο είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα με μαύρη οροφή και τροφοδοτείται από το υβριδικό σύστημα κίνησης απόδοσης 116 ίππων, έχοντας σύμφωνα με την εταιρεία μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 3,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων 85 γρ./χλμ. 
 
Να θυμίσουμε πως εκτός του υβριδικού συνόλου η τέταρτη γενιά του Yaris, εξοπλίζεται από μία ολοκαίνουργια γκάμα κινητήρων, που αποτελείται από ένα βασικό βενζινοκινητήρα 1.000 κ.εκ. με απόδοση 72 ίππων και τον ισχυρότερο 3κύλινδρο 1.500άρη VVT-i με 125 ίππους και 153 Nm ροπής. Να σημειωθεί ότι για τη μετάδοση της κίνησης, ανάλογα με την έκδοση υπάρχει η επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, αλλά και του CVT που εξοπλίζει την υβριδική έκδοση.
 
Τέλος, διαθέσιμη είναι και η ισχυρή GR έκδοση του μοντέλου. Κάτω από το καπό του GR Yaris κρύβεται ένας 3κύλινδρος 12βάλβιδος turbo κινητήρας βενζίνης 1,6 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 261 ίππους και 360  Nm ροπής. Η ισχύς διοχετεύεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και του νέου συστήματος τετρακίνησης το οποίο η Toyota ονομάζει GR-FOUR.

SPRING SEAT
NISSAN