Αρμονική η σχεδίαση της Rapide, οι πίσω πόρτες είναι καλά κρυμμένες στο αμάξωμα.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αρμονική η σχεδίαση της Rapide, οι πίσω πόρτες είναι καλά κρυμμένες στο αμάξωμα.

Η νέα Aston Martin Rapide

(15/4/2009)

Η κατηγορία των τετράθυρων κουπέ υπεραυτοκινήτων αποκτά έναν ακόμη αντιπρόσωπο, αφού μετά την Porsche Panamera, η Aston Martin παρουσίασε τη δική της πρόταση. Η Rapide παραπέμπει εξωτερικά σε μια επιμηκυμένη DB9 με δύο επιπλέον πόρτες, όμορφα κρυμμένες στο αμάξωμα.

Ακόμη πιο κοντά στην τελική της παραγωγή είναι η νέα Aston Martin Rapide ύστερα και από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που έβγαλε ο βρετανικός οίκος. Όσον αφορά στην εξωτερική της εμφάνιση η Rapide παραπέμπει στο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το 2006, με ελάχιστες διαφορές. Συγκεκριμένα, ο ώμος πάνω από τους θόλους των πίσω τροχών είναι πιο έντονος, ενώ πιο αιχμηρό είναι το νεύρο που εκτείνεται από τις εξαγωγές του αέρα στα φτερά μέχρι τις πίσω πόρτες. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για ένα πανέμορφο σύνολο, με αρμονικές γραμμές, γεμάτο χάρη, έτοιμο να σε ξεσηκώσει…

Ένας από τους βασικούς αντιπάλους της Aston Martin Rapide θα είναι η Porsche Panamera.

Ένας από τους βασικούς αντιπάλους της Aston Martin Rapide θα είναι η Porsche Panamera.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ο βασικός ανταγωνιστής της Rapide είναι η Porsche Panamera, στην οποία οι πίσω επιβάτες κάθονται αρκετά άνετα. Στην Rapide αντίθετα, κρίνοντας από τη γραμμή της οροφής, ο προσφερόμενος χώρος μοιάζει λιγότερος.
Highlight του μοντέλου είναι οι πόρτες τύπου «κύκνου» («swan wing» doors), οι οποίες ανεβαίνουν ελαφρώς προς τα πάνω και μετά ανοίγουν. Κάτω από το καπό του μοντέλου βρίσκεται ο 6λιτρος V12 που αποδίδει 470 ίππους και έχει 600 Nm ροπής. Αυτός κατασκευάζεται, στο χέρι, στο εργοστάσιο της Κολονίας. Η συναρμογή γίνεται στο εργοστάσιο της Magna Steyer στην Αυστρία.
Όπως κάθε γνήσιο σούπερκαρ, έτσι και η Rapide έχει κάνει αμέτρητα χιλιόμετρα στην πίστα του Νίμπουργκρινκ, προκειμένου τα σπορ γονίδιά της να μην θυσιαστούν στο ελάχιστο. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στο τέλος του 2009 και τα πρώτα κομμάτια θα παραδοθούν στις αρχές του 2010.
Hyundai
4green