Η ίδια η εταιρεία επιβεβαίωσε πως όλες οι εκδόσεις diesel για τις Panamera και Macan έχουν «κοπεί» από την γκάμα της από την περασμένη εβδομάδα.

Diesel τέλος για Porsche

2.386 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2018)

Παρελθόν αποτελούν πλέον οι κινητήτες πετρελαίου για την Porsche, με την μάρκα να στρέφει την προσοχή της στα ηλεκτρικά και στα βενζινοκίνητα μοντέλα. Γιατί όμως πήρε αυτήν την απόφαση;

Την απόφαση της να σταματήσει να προσφέρει τα μοντέλα της σε εκδόσεις diesel έκανε γνωστή η Porsche, αφενός λόγω του σκεπτικισμού που υπάρχει γύρω από το πετρέλαιο και αφετέρου λόγω του διαρκώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος του κοινού για υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Η ίδια η εταιρεία επιβεβαίωσε πως όλες οι εκδόσεις diesel για τις Panamera και Macan έχουν «κοπεί» από την γκάμα της από την περασμένη εβδομάδα, όταν και παραδόθηκε η τελευταία Macan diesel στον νέο της κάτοχο, ενώ όπως είναι γνωστό, η ολοκαίνουρια Cayenne δεν πρόκειται να λάβει κάποια επιλογή πετρελαίου.
 
Σε ανακοίνωση της η Porsche ανέφερε: «Παραδοσιακά, τα μοτέρ πετρελαίου είχαν δευτερεύοντα ρόλο στην μάρκα. Η Porsche δεν αναπτύσσει και δεν κατασκευάζει diesel κινητήρες. Η ζήτηση για τέτοια μοτέρ μειώνεται ενώ το ενδιαφέρον για τα υβριδικά ή τα μοντέλα με βενζίνη αυξάνεται διαρκώς.»

Σημαντικό ρόλο φυσικά στην απόφαση αυτή έπαιξε και το σκάνδαλο dieselgate που χτύπησε κυρίως το VW Group στο οποίο η Porsche είναι μέλος. Η εταιρεία πέρυσι ανακοίνωσε μια προαιρετική αναβάθμιση των diesel μοτέρ για όσους κατόχους το επιθυμούσαν ενώ λέγεται πως η μάρκα αποφάσισε να «κόψει» τα μοτέρ diesel από τα προσπαθήσει να τα εξελίξει με βάση τα νέα τεστ εκπομπών ρύπων Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure.
 

FORD E-TRANSIT
citroen