Βάζει «κοντομάνικα» το Σαλόνι του Ντιτρόιτ.

Βάζει «κοντομάνικα» το Σαλόνι του Ντιτρόιτ

1.870 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2018)

Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής (NAIAS) όλα αυτά το χρόνια μας απασχολεί κάθε Ιανουάριο, όταν πολλά και διάφορα μοντέλα κάνουν την εμφάνισή τους, ωστόσο όπως επίσημα ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή από το 2020 θα αλλάξει τον μήνα διεξαγωγής του.

Συγκεκριμένα η Detroit Auto Dealers Association που είναι και η υπεύθυνη για μία από της ποιο γνωστές εκθέσεις αυτοκινήτων, με σκοπό να κάνει την έκθεση ακόμα καλύτερη τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, ανακοίνωσε πως από το 2020 και μετά η NAIAS θα μεταβεί από τον κρύο μήνα του Ιανουαρίου στον πολύ θερμότερο Ιούνιο, με την έκθεση να ξεκινάει την 8η Ιουνίου.
 
Μάλιστα γίνεται λόγος πως μέσω αυτής της μεταφοράς η NAIAS δεν θα συμπίπτει με την CES, η οποία είναι μεν έκθεση που αφορά τον τομέα της τεχνολογίας, ωστόσο όσο περνάει ο καιρός η τεχνολογία αυτή σχετίζεται ολοένα και περισσότερο με το χώρο του αυτοκινήτου.
Επιπλέον γίνεται λόγος πως η μη διεξαγωγή της έκθεσης τον Ιανουάριο θα αποφέρει στις εταιρείας εξοικονόμηση χρημάτων καθώς δεν θα απασχολούν προσωπικό κατά τη περίοδο των διακοπών (ημέρα των ευχαριστιών, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς), αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την καταβολή υπερωριών.
 
Από κει και πέρα ένα ακόμα θετικό είναι πως η μετακίνηση της έκθεσης στον Ιούνιο θα ανοίξει πολλές δυνατότητες για δραστηριότητες στην ύπαιθρο, οι οποίες θα περιλαμβάνουν διάφορους αγώνες όπως αυτή που γίνονται στο Goodwood Festival of Speed.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως για το 2019 το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής (NAIAS) θα πραγματοποιηθεί κανονικά τον Ιανουάριο και δεν θα περιλαμβάνει κάποιες σημαντικές μάρκες όπως η Mercedes, η BMW και η Audi.    

peugeot
NISSAN