Ένα νέο μοντέλο βασισμένο στην 4C της Alfa Romeo αλλά και την 33 Stradale παρουσιάζει μια Ολλανδική εταιρεία.

H Ugur Sahin Design παρουσίασε τη Nivola.

Το όνομα του αυτοκινήτου προέρχεται από το θρυλικό οδηγό της Alfa, Tazio Nuvolari, ο οποίος είχε το παρατσούκλι Nivola.

H εταιρεία μέσω τους ιδρυτή της Ugur Sahin αναφέρει πως σε περίπτωση που υπάρχει ζήτηση θα χαρεί να κατασκευαστεί ένας περιορισμένος αριθμός μονάδων.

Η Alfa Romeo 4C ενέπνευσε τη Nivola

1.859 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2019)

Ένα νέο μοντέλο βασισμένο στην 4C της Alfa Romeo αλλά και την 33 Stradale παρουσιάζει μια Ολλανδική εταιρεία. Δείτε περισσότερα.

Η Alfa Romeo 4C κουβαλά στις πλάτες τις τη δική της ιστορία, εμπνέοντας παράλληλα και άλλες εταιρείες να δημιουργήσουν τα δικά τους μοντέλα βασισμένα βεβαίως στο ιταλικό αυτοκίνητο. Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η Ugur Sahin Design που παρουσίασε τη Nivola, που αποτελεί μία νέα «ερμηνεία» της 4C, που αφενός εμπνεύστηκε το σχεδιασμό του από τη 33 Stradale του 1967, ωστόσο διατηρεί ανέγγιχτο το σασί της 4C.
 
Το όνομα του αυτοκινήτου προέρχεται από το θρυλικό οδηγό της Alfa, Tazio Nuvolari, ο οποίος είχε το παρατσούκλι Nivola. Η επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος μόνο τυχαία δεν είναι καθώς ο Nivola μέσα στις επιτυχίες που έχει στο παλμαρέ του, μετρά νίκες στο Mille Miglia και Targa Florio, αλλά και στο Le Mans 24 ώρες.  
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το έργο του χρησιμοποιεί πλαίσιο και τιμόνι από την 4C, αλλά διαθέτει ένα τελείως επανασχεδιασμένο εξωτερικό με νέα πάνελ. Είναι εύκολο να δει κανείς ότι το οπίσθιο άκρο εκτείνεται σε μήκος για να δημιουργηθούν «κομψά πίσω φτερά», όπως ο ίδιος αναφέρει.
 
Αν και αυτή τη στιγμή μιλάμε αποκλειστικά για ένα σχέδιο, η εταιρεία μέσω τους ιδρυτή της Ugur Sahin αναφέρει πως σε περίπτωση που υπάρχει ζήτηση θα χαρεί να κατασκευαστεί ένας περιορισμένος αριθμός μονάδων. Τέλος επισημάνει πως όλα τα πάνελ του σώματος θα μπορούσαν να παραχθούν είτε από ανθρακονήματα είτε από αλουμίνιο.    

Mercedes
skoda