Η έκτη γενιά Corsa έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την απόδοση.

Το νέο Corsa GS Line είναι επίσης εφοδιασμένο με προηγμένη τεχνολογία.

Νέο Opel Corsa GS Line

22.304 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2019)

Το Opel Corsa GS Line έκανε την πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης όπως είχε κάνει και το θρυλικό Opel Corsa A GSi ακριβώς πριν από 32 χρόνια.

Το GSi, συντομογραφία του Grand Sport injection για την Opel, αποτελεί διακριτικό των σπορ μοντέλων με το έμβλημα του κεραυνού από τη δεκαετία των 80s και, σύμφωνα με τη μάρκα, σημαίνει γνήσιο πάθος. Μετά τα Kadett E GSi και Manta GSi, εμφανίστηκε το 1988 ο «αθλητής» της μικρής κατηγορίας, το Opel Corsa GSi, με βάρος 820 κιλά, μυώδες αμάξωμα, σπορ καθίσματα, κινητήρα 1,6 λτ. με 100 ίππους και τελική ταχύτητα 188 χλμ./ώρα. Σήμερα, ήρθε η ώρα της νεότερης έκτης γενιάς του γερμανικού μικρού να υποδεχθεί στη γκάμα της την σπορτίφ έκδοση GS Line που αντλεί στοιχεία από τους GSi προγόνους. Όπως το GSi των 80s, έτσι και το νέο Corsa GS Line είναι βαμμένο σε έντονο κόκκινο chili-red με μαύρη οροφή. Από εκεί και έπειτα, παρατηρούμε ελαφρώς ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μεγαλύτερες ζάντες με φαρδύτερα ελαστικά και τη διπλή νίκελ απόληξη της εξάτμισης που τονώνουν τον αθλητικό χαρακτήρα της έκδοσης.

Μπαίνοντας στην καμπίνα του νέου Corsa GS Line παρατηρεί κανείς σπορτίφ αισθητικά στοιχεία όπως καθίσματα με μεγαλύτερα μαξιλάρια για καλύτερη πλευρική στήριξη και λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει από τις απλούστερες εκδόσεις. Επιπλέον, αξίζει αν αναφερθεί πως η Opel εφοδιάζει το Corsa GS Line με Sport mode που αλλάζει την απόκριση του κινητήρα και του συστήματος διεύθυνσης.

Από μηχανικής πλευράς, το νέο Corsa GS Line είναι εφοδιασμένο με τον κινητήρα των 1.200 κ.εκ. turbo με ισχύ 130 ίππων με 230 Nm ροπής που συνδυάζεται με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, το Corsa αγγίζει την ταχύτητα των 208 χλμ./ώρα και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,7 δλ..

Για την ιστορία, να πούμε πως το Corsa B GSi 16V εντυπωσίαζε στην εποχή του με τους 109 ίππους του και την ισχυρή ροπή στις χαμηλές στροφές. Μετά ήρθε το Corsa C GSi με 125 άλογα και τελική ταχύτητα 202 χλμ./ώρα, και από το 2007 το Corsa D GSi με υπερσυμπιεστή για πρώτη φορά και 150 άλογα από 1.600 κ.εκ. Η Opel συνέχισε την παράδοση GSi στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων με την πέμπτη γενιά Corsa το 2018, μετά από ένα διάλειμμα που το γερμανικό μικρό είχε στην κορυφή της γκάμας το OPC. Ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.400 κ.εκ. απέδιδε 150 άλογα στην προηγούμενη γενιά και το 0-100 χλμ./ώρα γινόταν σε 8,9 δλ. με την τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 207 χλμ./ώρα.

Κλείνοντας, να πούμε πως η τιμή του νέου Opel Corsa GS Line για την αγορά της Γερμανίας ξεκινά από τις 19.880 ευρώ.

peugeot
NISSAN