Το νέο μοντέλο λοιπόν θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο σε μια διαδρομή 4,6 χιλιομέτρων.

Tο αυτοκίνητο βασίζεται ακριβώς πάνω στο κανονικό Century.

Toyota Century μόνο για αυτοκράτορες

3.037 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2019)

Η Ιαπωνία κινείται στους ρυθμούς της τελετής στέψης του νέου της αυτοκράτορα Ναρουχίτο και για αυτό το γεγονός η Toyota κατασκεύασε ένα αποκλειστικό Century, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την μεταφορά του.

Μπορεί ο Ναρουχίτο να έχει αναλάβει τα καθήκοντά του από τον περασμένο Μάιο, ωστόσο η επίσημη τελετή στέψης είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα στις 22 Οκτωβρίου. Η Toyota πιστή στις παραδόσεις της χώρας της ανέλαβε να φέρει εις πέρας την κατασκευή ενός μοναδικό κάμπριο Century, το οποίο σύμφωνα με τα μέσα στης χώρας έλαβε την ονομασία «βασιλικό αυτοκίνητο παρέλασης».
 
Το νέο μοντέλο λοιπόν θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο σε μια διαδρομή 4,6 χιλιομέτρων, η οποία θα συμβεί στους δρόμους του Τόκιο. Το Century γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο παρέλασης της Ιαπωνίας που αντικαθιστά μία Rolls-Royce Corniche (1990), η οποία έπαιζε αυτόν ακριβώς το ρόλο για περίπου 30 χρόνια και είχε χρησιμοποιηθεί μόλις δύο φορές.
 
Ωστόσο το Toyota Century δεν θα αρκεστεί μόνο στην τελετή στέψη του νέου αυτοκράτορα, αλλά θα κάνει διάφορες εμφανίσεις και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που είναι προγραμματισμένοι για το προσεχές καλοκαίρι. Όταν το νέο αυτοκρατορικό κάμπριο θα είναι ανενεργό, τότε θα βρίσκεται σταθμευμένο στο παλάτι του Κιότο και του Τόκιο.
 
Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του λέγεται πως το αυτοκίνητο βασίζεται ακριβώς πάνω στο κανονικό Century, ωστόσο έχει τροποποιημένο το πίσω άκρο και έχει εξοπλιστεί με αναδιπλούμενη οροφή. Το εσωτερικό είναι εξοπλισμένο με μοναδικά καθίσματα με αυτά στο πίσω μέρος να είναι τοποθετημένα κατά 40 χιλιοστά ψηλότερα απ ότι στο κανονικό σεντάν.
 
Για τον κινητήρα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση, ωστόσο το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με κινητήρα V8 5λιτρων το οποίο προσφέρει 431 ίππους.

peugeot
NISSAN