Ας δούμε ποια είναι τα μοντέλα που διακρίνονται σε κόστος χρήσης.

Opel Corsa 1,0 90 PS

Ford Fiesta 1,0 EcoBoost 100 PS

Nissan Qashqai 1,5 dCi

Mercedes A160 CDI

Skoda Octavia 1,4 TSI G-Tec

Toyota Auris 1,8 HSD

Δεν καίνε τίποτα

Διαβάστηκε από 85004 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/6/2015
 

Ας δούμε έξι μοντέλα ποικίλλων χαρακτηριστικών και τεχνολογίας που έχουν όλα τους έναν κοινό παρονομαστή: Προσφέρουν στους κατόχους τους σημαντική οικονομία στην καθημερινή τους χρήση.

Όπως και να το κάνουμε η οικονομία κίνησης των αυτοκινήτων παραμένει κρίσιμη παράμετρος στην επιλογή και αγορά ενός μοντέλου. Βλέπετε, οι καθημερινές μετακινήσεις με αυτοκίνητο, ειδικά όταν αυτές πραγματοποιούνται σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης, επιβαρύνουν σημαντικά τον ατομικό ή οικογενειακό προϋπολογισμό.

Δεν είναι τυχαίο που τα diesel μοντέλα μονοπωλούν τις πωλήσεις νέων μοντέλων, καθώς με τιμή πετρελαίου μειωμένη κατά 0,30ευρώ σε σχέση με την τιμή της βενζίνης, αλλά και με χαμηλότερη κατανάλωση, εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Στο θέμα που ετοιμάσαμε για εσάς, θα βρείτε δύο diesel μοντέλα, ένα πολυτελές μικρομεσαίο hatchback, την
Mercedes A160 CDI, αλλά και ένα ιαπωνικό crossover, το Nissan Qashqai 1,5 dCi.

Οικονομία, όμως, μπορεί να επιτευχθεί και μέσω των προηγμένων τεχνολογικά κινητήρων βενζίνης. Με χαμηλό κυβισμό και χρήση υπερτροφοδότησης, τα εν λόγω σύνολα εξοπλίζουν μοντέλα όπως το Ford Fiesta 1,0 EcoBoost 100 PS και το νέο Opel Corsa 1,0 90 PS, εξασφαλίζοντας σβέλτες επιδόσεις και χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και ρύπων.

Το παρόν δίνει και η Skoda Octavia 1,4 TSI G-Tec που κινείται τόσο με βενζίνη όσο και με φυσικό αέριο, αλλά και η κλασική υβριδική αξία, το Toyota Auris 1,8 HSD. Ας τα δούμε, όμως, ένα-ένα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 2 σχόλια