Η Michelle Yeoh, Παγκόσμια πρέσβειρα για την  Οδική Ασφάλεια, μιλά στο BibendumFour της Michelin
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Michelle Yeoh, Παγκόσμια πρέσβειρα για την Οδική Ασφάλεια, μιλά στο BibendumFour της Michelin

FIA: Δεκαετία δράσης Οδικής Ασφάλειας

(27/5/2011)

Οι παγκοσμίου κύρους εταιρείες Allianz, Bosch, Michelin και Renault, αποτελούν τις πρώτες εταιρείες που εξέφρασαν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο πρόγραμμα: Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020, μέσω οικονομικών δωρεών 150 χιλ. δολαρίων κάθε χρόνο.

Λίγες μέρες μετά τη διεθνή έναρξη της Δεκαετίας Δράσης, με συμμετοχή κορυφαίων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων 110 χωρών, η ανακοίνωση των πρώτων εταιρικών υποστηρικτών της, αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάληψη δράσεων στις χώρες που υποφέρουν ιδιαίτερα από την παγκόσμια επιδημία θανάτων και τραυματισμών από τροχαία.

(Από αριστερά) Dr  Bernd Bohr, πρόεδρος της Bosch Automotive Group,  Richard Driscoll, Manager για την οδική ασφάλεια  Renault, Michelle Yeoh, Παγκόσμια πρέσβειρα Οδικής Ασφάλειας,  David Ward, Γενικός Διευθυντής FIA Foundation και Πρόεδρος του Ταμείου για την Οδική Ασφάλεια, Jean-Dominique Senard, Διευθύνων Εταίρος της Ομάδας Michelin, Christian Deuringer, επικεφαλής της Global Management Brand της Allianz SE

(Από αριστερά) Dr Bernd Bohr, πρόεδρος της Bosch Automotive Group, Richard Driscoll, Manager για την οδική ασφάλεια Renault, Michelle Yeoh, Παγκόσμια πρέσβειρα Οδικής Ασφάλειας, David Ward, Γενικός Διευθυντής FIA Foundation και Πρόεδρος του Ταμείου για την Οδική Ασφάλεια, Jean-Dominique Senard, Διευθύνων Εταίρος της Ομάδας Michelin, Christian Deuringer, επικεφαλής της Global Management Brand της Allianz SE

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Συνεισφέροντας χρηματικά ποσά στο νέο ταμείο για την οδική ασφάλεια (Road Safety Fund) ή στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Οδική Ασφάλεια, οι Allianz, Bosch, Michelin και Renault εξασφαλίζουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το νέο παγκόσμιο σύμβολο για την οδική ασφάλεια. Η υποστήριξη των εταιρειών ανακοινώθηκε από τον David Ward, Γενικό Διευθυντή του FΙΑ Foundation και Πρόεδρο του Ταμείου Οδικής Ασφάλειας, στη διάρκεια της συνόδου Οδικής Ασφάλειας και Τεχνολογίας για τη βιώσιμη κινητικότητα Challenge Bibendum της Michelin στο Βερολίνο. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών -υποστηρικτών του προγράμματος, παρουσιάστηκαν από την Πρέσβειρα της Οδικής Ασφάλειας Michelle Yeoh, η οποία δήλωσε τα εξής:

«Ο κόσμος έχει έρθει μαζί μας να απαιτήσει δράσεις για την οδική ασφάλεια. Η δράση απαιτεί πόρους ενώ η πρόληψη των τραυματισμών στις οδικές μεταφορές υποχρηματοδοτείται. Γι ‘αυτό χαιρετίζω τη δέσμευση που ανέλαβαν οι Allianz, Bosch, Michelin και Renault, υπεύθυνες εταιρείες που προσπαθούν διαρκώς να καταστήσουν την οδική ασφάλεια θεμελιώδη αρχή του εργατικού δυναμικού και των δραστηριοτήτων τους. Τις τιμούμε για τη συμβολή τους στο ευρύτερο καλό, αλλά και για τη χρηματοδοτική υποστήριξη τους στα τόσο αναγκαία προγράμματα οδικής ασφάλειας. Αυτά θα βοηθήσουν στην προστασία των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου στις αναπτυσσόμενες χώρες, που εργάζονται προς την κατεύθυνση και τον κοινό μας στόχο: Τη διάσωση πέντε εκατομμύριων ζωών στη Δεκαετία Δράσης».

Ο David Ward, Γενικός Διευθυντής του FIA Foundation και Πρόεδρος του Ταμείου Οδικής Ασφάλειας, δήλωσε:
«Η ισχυρή εταιρική και φιλανθρωπική στήριξη των χορηγών είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της Δεκαετίας Δράσης για την Οδική Ασφάλεια. Γνωρίζουμε τις λύσεις, τώρα πρέπει να εξασφαλίσουμε τους πόρους . Αναμένουμε ότι αυτές οι κορυφαίες εταιρείες, είναι οι πρώτες από πολλές που θα υποστηρίξουν την Δεκαετία Δράσης. Θέλω να ενθαρρύνω όλες τις εταιρείες που έχουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια των εργαζομένων τους και την ευρύτερη κοινότητα, να ενωθούν μαζί μας και να επενδύσουν στην οδική ασφάλεια».

&&&& &&&& &&&& &&&& ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
Christian Deuringer, επικεφαλής Global Brand Management/ Allianz SE
«Ως πρωτοπόροι ασφαλιστές αυτοκινήτων στον κόσμο, αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνούμε τη σημασία της διαχείρισης κινδύνων και την ασφάλεια των οδηγών στο παγκόσμιο κοινό, γοητευμένο με την τεχνολογία του αυτοκινήτου και την απόλαυση της οδήγησης. Μέσα από τη συνεργασία μας με το Ταμείο Οδικής Ασφάλειας για τη «Δεκαετία Δράσης», οραματιζόμαστε μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουμε ότι τα θέματα ασφάλειας μεταφέρονται από τις πίστες αγώνων στους δρόμους που όλοι κυκλοφορούμε».

Dr Bernd Bohr, πρόεδρος της Automotive Group / Bosch
«Για δεκαετίες, η Bosch έχει αναπτύξει και διαθέτει τεχνολογία αυτοκινήτων που κάνει την οδήγηση και την κυκλοφορία ασφαλέστερη. Η υποστήριξη των δραστηριοτήτων της Δεκαετίας Δράσης για την Οδική Ασφάλεια είναι πολύ σημαντική για την Bosch, διότι πιστεύουμε ότι η οδική ασφάλεια δεν είναι επιλογή, αλλά ανάγκη».

Jean-Dominique Senard, Managing Partner της Michelin Group
«Από τη δημιουργία της, η εταιρεία Michelin έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία ασφαλών ελαστικών: Κράτημα, πρόσφυση στο βρεγμένο έδαφος, απόσταση πέδησης, αντοχή και υψηλές επιδόσεις. Με τη συμμετοχή μας στην Κοινότητα Παγκόσμια Οδική Ασφάλεια, έχουμε δεσμευτεί για τη συστηματική βελτίωση της ποιότητας που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια και τη διαχείριση της Ομίλου Michelin . Θέλουμε πραγματικά τη διοίκηση μας να επικεντρώνεται στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων ώστε να είμαστε 100% ασφαλείς από εργατικά ατυχήματα στα εργοστάσια και τα γραφεία μας».

Carlos Ghosn, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Renault
«Πρέπει να εργαστούμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα για να κάνουμε τους δρόμους στον κόσμο ασφαλέστερους. Για το λόγο αυτό η Renault αποτελεί πλέον ενεργό μέλος της Παγκόσμιας Κοινότητας Οδικής Ασφάλειας με εταιρική σχέση, μια οργάνωση που συγκεντρώνει τις κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών για την αντιμετώπιση θεμάτων της οδικής ασφάλειας, ιδίως σε αναδυόμενες χώρες, όπου υπάρχει σήμερα περίπου το 90% του συνόλου των θανάτων και των τραυματισμών. Η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αποτελεί κατά συνέπεια βασικό παράγοντα επιτυχίας για να καταστεί η Δεκαετία Δράσης αποτελεσματική».
Hyundai
4green