Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Kia XCeed VS Skoda Karoq

3.569 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2024)
Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Kia XCeed VS Skoda Karoq

Μέσος όρος τιμών: 24.000 ευρώ τα XCeed και 18.000 ευρώ τα Karoq.
Αξιόπιστα τα μηχανικά σύνολα. Στα XCeed μπορεί να «κολλάει» το infotainment.
XCeed: Μπορεί να εμφανιστούν σκουριές στα φρένα και γρατζουνιές στα πλαστικά.
Karoq: Ακούγονται τριγμοί από τις χειρολαβές στις πόρτες.

Μέσος όρος τιμών: 24.000 ευρώ τα XCeed και 18.000 ευρώ τα Karoq

Το Kia XCeed και το Skoda Karoq είναι δύο αρκετά δημοφιλή μοντέλα, τα οποία έχουν χώρους κατάλληλους για οικογένεια και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, γεγονός που τα καθιστά ικανά για να κινηθούν σε ήπιες εκτός δρόμου διαδρομές. Το Kia XCeed έχει crossover σχεδιασμό που παραπέμπει σε coupe, ενώ το Skoda Karoq είναι πιο «SUV». Η περίοδος κατασκευής τους είναι παρόμοια, με το Karoq να κάνει το ντεμπούτο του το 2017 και το XCeed να ακολουθεί 1 χρόνο μετά, και ως εκ τούτου τα μοντέλα είναι συγκρίσιμα ως μεταχειρισμένα.
Τα μεταχειρισμένα Kia XCeed έχουν τιμές που ξεκινούν από 19.000 ευρώ και φτάνουν στα 32.000 ευρώ, ενώ τα Skod Karoq κοστίζουν ως μεταχειρισμένα από 13.000 έως 30.000 ευρώ.

Αξιόπιστα τα μηχανικά σύνολα. Στα XCeed μπορεί να «κολλάει» το infotainment

Οι κινητήρες του Kia XCeed και του Skoda Karoq είναι αξιόπιστοι, μιας και δεν υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές για βλάβες και ζημιές. Το infotainment του Kia XCeed μπορεί να παρουσιάζει καθυστερήσεις, ενώ αντίστοιχα μπορεί να αργούν να ενεργοποιηθούν οι υαλοκαθαριστήρες.

XCeed: Μπορεί να εμφανιστούν σκουριές στα φρένα και γρατζουνιές στα πλαστικά

Οι πιο συνηθισμένες φθορές που μπορεί να βρείτε σε ένα μεταχειρισμένο Kia XCeed εστιάζονται σε σκουριές στους δίσκους των φρένων, καθώς και σε γρατζουνιές σε ορισμένα ευαίσθητα πλαστικά εντός της καμπίνας. Παρόλα αυτά στο μοντέλο που δοκιμάσαμε δεν υπήρχαν τέτοια σημάδια φθοράς.

Karoq: Ακούγονται τριγμοί από τις χειρολαβές στις πόρτες

Το Skoda Karoq διατηρείται εξίσου καλά στο πέρασμα των ετών και των χιλιομέτρων, αφού το μόνο που μπορεί να κάνει την εμφάνισή του είναι τριγμοί από τις εσωτερικές χειρολαβές στις πόρτες.
 
Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Kia XCeed και του Skoda Karoq ως μεταχειρισμένα, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα μπορέσετε να διαβάσετε και άλλες δοκιμές και συγκριτικά μεταχειρισμένων του AutoTriti.

Σελίδα 2Kia XCeed: Κοστίζουν από 19.000 έως 32.000 ευρώ
Σελίδα 3Skoda Karoq: Οι τιμές κυμαίνονται από 13.000 μέχρι 30.000 ευρώ
Σελίδα 4Kia XCeed και Skoda Karoq: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
Mercedes
moto