Re- Battery

2.154.929 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Η ανακύκλωση της μπαταρίας αυτοκινήτου αντιπροσωπεύει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδικασίες ανακύκλωσης, αφού δίνει την δυνατότητα ανάκτησης σημαντικών ποσοτήτων μολύβδου και πλαστικών.

Η αξία αυτών των υλικών που περιέχονται στις μπαταρίες, εάν έχουν υποστεί σωστή επεξεργασία, εκτός από τα οφέλη που παρέχει στην προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους επενδυτές στην αγορά της ανακύκλωσης.

Συγκεκριμένα μειώνει τα απόβλητα και αφού το 99% της μπαταρίας μολύβδου-οξέος είναι ανακυκλώσιμο, μειώνει επίσης την ανάγκη χρήσης νέων πρώτων υλών και εξαρτημάτων. `Aλλωστε αναγνωρίστηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα κυκλικής οικονομίας.

Πως γίνεται η διαδικασία 

Για να ξεκινήσει η διαδικασία ανακύκλωσης, οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες συλλέγονται από σημεία απόρριψης και μεταφέρονται σε κέντρα ανακύκλωσης.Εκεί, ο μόλυβδος διαχωρίζεται από το πολυπροπυλένιο (πλαστική θήκη) και τροφοδοτείται σε κλίβανο, στον οποίο πρόκειται να λιώσει. Έπειτα επαναχρησιμοποιείται για την κατασκευή νέων μπαταριών. Το πολυπροπυλένιο πλένεται και ανακυκλώνεται επίσης. Τέλος, το οξύ επεξεργάζεται και εξουδετερώνεται. Οι νέες μπαταρίες αυτοκινήτων κατασκευάζονται συνήθως με ανακυκλωμένα υλικά μέχρι και 80%. 

Που θα ανακυκλώσεις την δική σου;

Η Re- Battery είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού σκοπού και αποτελεί Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Μολύβδου- Οξέος και Ni-MH και Li-Ιon Οχημάτων και Βιομηχανίας Πανελλαδικής Εμβέλειας.  Προωθεί την επιχειρηματικότητα με σεβασμό στην περιβαλλοντική μονοθεσία.

Ο μόλυβδος ως συστατικό αποβλήτου, το καθιστά άκρως επικίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα του προσδίδει σημαντική εμπορική αξία. Αυτή την αντίφαση διαχειρίζεται υπεύθυνα το ΣΕΔ  Re- Battery, αξιοποιώντας την με τον καλύτερο τρόπο, το δημόσιο πόρο που εισπράττει, δηλαδή το περιβαλλοντικό τέλος, το οποίο καταβάλουν οι καταναλωτές.


Σκοπός της  Re- Battery είναι:

  • Η Προστασία του Περιβάλλοντος
  • Η Τήρηση της ορθής εναλλακτικής διαχείρισης
  • Η Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού
  • Η Στήριξη των επαγγελματιών του χώρου
  • Η Βελτιστοποίηση της ισχύουσας Νομοθεσίας  

Η Re- Battery AE χρησιμοποιεί ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ όπου:

-Ελέγχει τη νομιμότητα των αδειών
-Επιβεβαιώνει την εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων και δεσμεύσεων
-Διασταυρώνει τις πραγματικές ποσότητες
-Παρακολουθεί τη σωστή και ασφαλή μεταφορά, σε ολόκληρη την πορεία του αποβλήτου και παράλληλα Υποστηρίζει το Εθνικό Μητρώο Παραγωγών και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων, ώστε να γίνεται διασταύρωση των αντίστοιχων εγγραφών, από την πολιτεία.  

Όλα τα παραπάνω η Re-Battery AE τα πετυχαίνει με Διαχειριστικό κόστος μικρότερο από 30ευρώ/τόνο


Δείτε την Παρουσίαση εταιρείας 2012-2020
https://www.rebattery.gr/paroysiasi-etaireias-2012-2020/



Δείτε περισσότερα για την Re - Battery στα παρακάτω βίντεο
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στην υπηρεσία ή προιόν που σας ενδιαφέρει)

test center
fiat