Πόσο καλό είναι το Plug-in hybrid Jeep Compass με τα 240 άλογα;

42.601 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2024)
Πόσο καλό είναι το Plug-in hybrid Jeep Compass με τα 240 άλογα;
2 Φωτογραφίες »

- Στην πόλη, κάνει 40 χλμ. με ρεύμα & μόλις αδειάσει η μπαταρία δεν «καίει» ούτε 4 λίτρα
- Βγάζει 240 άλογα & επιταχύνσεις που θυμίζουν GTi
- Ψηλό από το έδαφος και με 4κίνηση για χιόνι, άμμο, ή απλή άσφαλτο
- Με πολύ καλό εξοπλισμό σε ασφάλεια (συστήματα υποβοήθησης) & άνεση (κάμερα 360 μοιρών που δείχνει το αυτοκίνητο από πάνω)

Στην πόλη, κάνει 40 χλμ. με ρεύμα & μόλις αδειάσει η μπαταρία δεν «καίει» ούτε 4 λίτρα

Πόσα αυτοκίνητα έχουν 240 άλογα αλλά «καίνε» λιγότερα από 4 λίτρα μέσα στην πόλη; Το Jeep Compass είναι μέσα στις σωστές απαντήσεις, χάρη στην Plug-in hybrid τεχνολογία του κινητήρα του. Το μικρομεσαίο SUV της Jeep κινείται και με βενζίνη και με ρεύμα, αρκεί να έχει φορτισμένη την μπαταρία των 11,4 κιλοβατώρων. Τότε, μπορεί να κάνει γύρω στα 40 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικά (και σε ελάχιστο κόστος).

Βγάζει 240 άλογα & επιταχύνσεις που θυμίζουν GTi

Και μπορεί η κατανάλωση να μένει... χαμηλά, αλλά οι επιδόσεις του PHEV Jeep Compass «πετάνε». Ο βενζινοκινητήρας των 180 ίππων, μαζί με τους δύο ηλεκτροκινητήρες που διαθέτει, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα και εξασφαλίζουν... εκρηκτικές επιδόσεις. Είτε αναφερόμαστε στην επιτάχυνση από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 7,1 δλ.), είτε στις ενδιάμεσες ρεπρίζ (80-120 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ. που σημαίνει προσπέραση σε 119 μέτρα).


Plug-in hybrid Jeep Compass: Αξιολόγηση σε χώρους, επιδόσεις, κατανάλωση, πορτ-μπαγκάζ, diesel με 100 άλογα | Πόσο καλό είναι;
2 Φωτογραφίες »

Plug-in hybrid Jeep Compass: Αξιολόγηση σε χώρους, επιδόσεις, κατανάλωση, πορτ-μπαγκάζ, diesel με 100 άλογα | Πόσο καλό είναι;

Ψηλό από το έδαφος και με 4κίνηση για χιόνι, άμμο, ή απλή άσφαλτο

Από τα δύο παραπάνω ηλεκτρομοτέρ, να πούμε πως το δεύτερο έχει ισχύ 60 ίππων, βρίσκεται στον πίσω άξονα και διαθέτει ενσωματωμένο διαφορικό «e-axle», μεταφέροντας την κίνηση και στους πίσω τροχούς. Εξ ου και η ονομασία «4xe», που υποδηλώνει την δυνατότητα 4κίνησης και «συστήνει» τον off-road χαρακτήρα του Jeep Compass. Και μετά τις συστάσεις είναι άλλα δύο στοιχεία που ενισχύουν τον εκτός δρόμου προσανατολισμό του: η μεγάλη απόσταση από το έδαφος (20,1 εκ.) και το πρόγραμμα Select-Terrain. Με αυτό επιλέγεις το πρόγραμμα παραμετροποίησης που θες, ρυθμίζοντας την 4κίνηση αναλόγως του εδάφους (χιόνι, άμμος, απλή άσφαλτος).

Με πολύ καλό εξοπλισμό σε ασφάλεια (συστήματα υποβοήθησης) & άνεση (κάμερα 360 μοιρών που δείχνει το αυτοκίνητο από πάνω)

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Jeep προσφέρει το Compass και στην έκδοση Business, η οποία απευθύνεται σε χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων. Εξάλλου, με λιανική τιμή προ φόρων κάτω από το όριο των €40.000 και με εκπομπές CO2 που δεν υπερβαίνουν τα 50 γρ./χλμ., το Compass 4xe Business έχει μηδενική φορολόγηση για το χρήστη εταιρικού αυτοκινήτου. Ο οποίος χρήστης απολαμβάνει έναν πλούσιο εξοπλισμό σε κάθε τομέα. Από την μία πλευρά έχει πλήρη σουίτα συστημάτων ασφάλειας (π.χ. σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου), από την άλλη προσφέρονται κορυφαίες παροχές συνδεσιμότητας (οθόνη 10,1 ιντσών με Navigation) και άνεσης (κάμερα περιμετρικής θέασης 360 μοιρών που δείχνει το αυτοκίνητο από πάνω).

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Οι αναλυτικές μετρήσεις του Jeep Compass σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 3Δες όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Jeep Compass
ford
test center