Εσείς μπορείτε να μαντέψετε ποιο μοντέλο της Nissan ήταν το πρώτο που κατασκευάστηκε στην Ευρώπη;

Στιγμιότυπο από την έξοδο του πρώτου Nissan Patrol από τη γραμμή παραγωγής.

Το 1983, η Nissan άρχισε να κατασκευάζει το Patrol στην Ευρώπη στο εργοστάσιο Zona Franca της Βαρκελώνης, το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας στην Γηραιά Ήπειρο.

Το 1987 το Nissan Patrol συμμετείχε και στο Ράλλυ Paris-Dakar με μια έκδοση που ονομάστηκε Fanta Limón.

Το τετρακίνητο ιαπωνικό SUV κατασκευαζόταν για 18 συναπτά έτη και πιο συγκεκριμένα από το 1983 έως και το 2001 και από τη γραμμή παραγωγής βγήκαν περί τις 196.000 αυτοκίνητα.

35άρισε το πρώτο ευρωπαϊκό Nissan

4.760 Επισκέψεις στο άρθρο (14/12/2018)

Το αυτοκίνητο της ιαπωνικής φίρμας που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους 35άρισε. Αυτό που μπορούμε να μαρτυρήσουμε, πριν το πάρει το ποτάμι, είναι πως ήταν SUV. Ποιό πιστεύετε ότι ξεκίνησε το «χορό» παραγωγής της Nissan στη Γηραιά Ήπειρο;

Ξεκινώντας, θα αναφέρουμε μερικά χρήσιμα στοιχεία για να λυθεί ο γρίφος του πρώτου ευρωπαϊκής παραγωγής μοντέλου της Nissan, βασιζόμενοι, βέβαια, στο ότι δεν θα «κλέψετε», κοιτάζοντας μερικές γραμμές πιο κάτω. Κατ΄αρχάς το τετρακίνητο ιαπωνικό SUV κατασκευαζόταν για 18 συναπτά έτη και πιο συγκεκριμένα από το 1983 έως και το 2001 και από τη γραμμή παραγωγής βγήκαν περί τις 196.000 αυτοκίνητα. Επιπλέον, υπογραμμίζουμε πως, το 1987 συμμετείχε και στο Ράλλυ Paris-Dakar με μια έκδοση που ονομάστηκε Fanta Limón.
 

Για όσους δεν το έχουν βρει ήδη, ας το πάρει το ποτάμι... Ο λόγος για το Nissan Patrol, το πρώτο αυτοκίνητο της ιαπωνικής φίρμας που κατασκευάστηκε στην Ευρώπη. Το 1983, η Nissan άρχισε να κατασκευάζει το Patrol στην Ευρώπη στο εργοστάσιο Zona Franca της Βαρκελώνης, το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας στην Γηραιά Ήπειρο. Το Patrol άνοιξε το δρόμο για την κατασκευή περισσότερων SUV και Pick-Up στο εν λόγω εργοστάσιο, κάτι που συνεχίστηκε το 1993 με το Nissan Terrano II. Το εργοστάσιο της Βαρκελώνης παρήγαγε 375.000 οχήματα αυτού του μοντέλου μέχρι τον Μάιο του 2005, δίνοντας τη σκυτάλη στo Pathfinder και στην πρώτη έκδοση τoυ Navara Pick-Up.
 
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως, το Patrol είχε μεγάλη επιτυχία στην αρχή της καριέρας του κάτι που επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Nissan. Αναλυτικότερα, το 1988 ένα στα δύο SUV που πωλήθηκαν στην Ισπανία ήταν Patrol και το μερίδιο αγοράς του μοντέλου στην ισπανική αγορά ανερχόταν στο 52%.

ELASTIKA 2024
OPEL