Τα μικρά που αξίζουν τα λεφτά τους και αυτά που έχουν μικρό VFM
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα μικρά που αξίζουν τα λεφτά τους και αυτά που έχουν μικρό VFM

Όλα τα μυστικά: 5 value for money μικρά και 2 που δεν περίμενες τόσο χαμηλά

34.689 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2022)

Διαβάστε ποια είναι τα 5 πιο value for money μικρά μοντέλα που υπάρχουν στην αγορά, βάσει των μετρήσεων του Test Center σε συνάρτηση με την τιμή αγοράς, αλλά και ποια είναι πιο χαμηλά απ' αυτό που νομίζαμε.

5 μικρά που αξίζουν τα λεφτά τους

Καλή αγορά είναι αυτή που ανάλογα με τα λεφτά που δίνεις παίρνεις όσο το δυνατόν περισσότερα. Αγορά value for money, όπως το λέμε. Το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκίνητα λοιπόν. Ειδικά μάλιστα στα αυτοκίνητα έχει και μεγαλύτερη αξία, καθώς μιλάμε για ένα σεβαστό ποσό που θα δώσετε, για ένα αγαθό που θα κρατήσετε χρόνια. Δεν είναι πουκάμισο, που στην τελική το πετάς και παίρνεις άλλο.

Γι αυτό το λόγο λοιπόν αποφασίσαμε να συγκρίνουμε ποια μικρά μοντέλα είναι αυτά που έχουν την καλύτερη σχέση αξίας/τιμής, μια που η συγκεκριμένη κατηγορία είναι και η πιο δημοφιλής στην αγορά. Έτσι λοιπόν συγκρίναμε την αξιολόγηση 42 μικρών μοντέλων (δεν περιλαμβάνουμε στη λίστα τα ηλεκτρικά) από το Test Center μας, σε σχέση με το κόστος αγοράς, για να δούμε τα καλύτερα στον τομέα, αλλά και ποια μας απογοήτευσαν. Τα πέντε πιο VFM λοιπόν είναι τα εξής:

  1. HYUNDAI i20 1.2 MPI 84 PS από 15.490 ευρώ
  2. TOYOTA YARIS 1.5 HYBRID 116 PS από 18.960 ευρώ
  3. SEAT IBIZA 1.0 TGI 90 PS από 19.090 ευρώ
  4. SKODA FABIA 1.0 TSI 110 PS από 17.500 ευρώ
  5. HYUNDAI i20 1.0 T 120 PS iMT 48V Hybrid από 19.190 ευρώ

VW Polo και Suzuki Swift Sport πολύ χαμηλά στην κατάταξη

Θα ξεκινήσουμε από τα μοντέλα που δεν περιμέναμε να είναι τόσο χαμηλά στην κατάταξη του VFM. Τελευταίο λοιπόν στο “VFM” είναι το Suzuki Swift Sport, το οποίο είναι 35ο στην αξιολόγηση του Test Center μας και το 8ο πιο ακριβό μοντέλο (από 22.980 ευρώ), συνδυασμός που το φέρνει στην 42η θέση.

Το δεύτερο μοντέλο που δεν περιμέναμε τόσο χαμηλά είναι το VW Polo με τον 1.000άρη κινητήρα 95 ίππων (από 20.900 ευρώ). Μπορεί να μην είναι στις τελευταίες θέσεις όπως το Swift, ωστόσο η 32η θέση στην σχέση αξίας/τιμής μόνο κολακευτική δεν είναι για τη φήμη του γερμανικού μικρού.

Το Polo έχει τα χειρότερα φρένα, το Swift είναι προτελευταίο σε κατανάλωση   

Αναλύοντας λίγο περισσότερο τα παραπάνω, η χαμηλή θέση των δύο μοντέλων είναι απόρροια της χαμηλής αξιολόγησης στις μετρήσεις του Test Center μας. Συγκεκριμένα το VW Polo είναι το 41ο σε ασφάλεια (χειρότερό του μόνο το ατμοσφαιρικό Polo) και έχει τα χειρότερα φρένα στην κατηγορία με απόσταση ακινητοποίησης τα 42,3 μέτρα, νούμερο 8 μέτρα μεγαλύτερο από το καλύτερο της κλάσης που φρενάρει σε 34,2 μέτρα.

Από την πλευρά του, το Suzuki Swift Sport είναι χαμηλά στην αξιολόγηση του Test Center καθώς είναι προτελευταίο στην κατανάλωση και ειδικά εντός πόλης, όπου καίει 9,2 λτ./100 χλμ..   

Hyundai i20 το πιο VFM, 2 i20 στην 5άδα

Ας ασχοληθούμε τώρα και με τους πρωταγωνιστές του VFM, όπως αναδείχτηκαν από την αξιολόγησή μας. Η Hyundai επιβεβαιώνει τη φήμη της ως μια εταιρεία με καλή σχέση αξίας/τιμής, καθώς στην πρώτη 5άδα θα συναντήσουμε δύο εκδόσεις του i20.

Στην πρώτη θέση το ατμοσφαιρικό i20 των 84 ίππων, το οποίο είναι το καλύτερο στον τομέα των χώρων και παράλληλα έχει τη δεύτερη καλύτερη τιμή ανάμεσα στα 42 μοντέλα. Τo i20 θα το συναντήσουμε και στην 5η θέση με την ήπια υβριδική έκδοση των 120 ίππων, που έχει επίσης καλούς χώρους, αν και μικρότερο πορτ-μπαγκάζ και υψηλή αξιολόγηση στον τομέα της ασφάλειας.   

Toyota Yaris Hybrid με την καλύτερη κατανάλωση

Το δεύτερο πιο VFM μοντέλο της ελληνικής αγοράς είναι το Toyota Yaris στην υβριδική έκδοση των 115 ίππων, το πιο δημοφιλές μοντέλο της ελληνικής αγοράς και για τη φετινή χρονιά. Παρόλο που είναι υβριδικό, η τιμή αγοράς του είναι κάτω από το μέσο όρο της κατηγορίας, ενώ στις μετρήσεις αξιολόγησης φιγουράρει στην πρώτη θέση στον τομέα της κατανάλωσης, καθώς είναι το πιο οικονομικό μοντέλο στην πόλη με κατανάλωση 3,5 λτ./100 χλμ..
 


Τα μικρά που αξίζουν τα λεφτά τους και αυτά που έχουν μικρό VFM

Τα μικρά που αξίζουν τα λεφτά τους και αυτά που έχουν μικρό VFM

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ποια έχουν την καλύτερη τιμή σχετικά με την κατανάλωση, χώρους και ασφάλεια που προσφέρουν

Ποια έχουν την καλύτερη κατανάλωση

Κατανάλωση στην πόλη

Κατανάλωση σε ταξίδι

Πραγματική αυτονομία σε ταξίδι

Ποια έχουν τους μεγαλύτερους χώρους

Πόσοι επιβάτες και πόσο άνετα χωράνε στο πίσω κάθισμα

Πόσος χώρος μένει για τα γόνατα των πίσω επιβατών

Πόσος χώρος μένει για το κεφάλι των πίσω επιβατών

Ποια είναι η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκαζ

Ποια προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια

Ποια στρίβουν καλύτερα

Ποια φρενάρουν καλύτερα

Ποια προσπερνάνε καλύτερα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
15.3 test electric
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel