Το Toyota Yaris είναι το μοναδικό μοντέλο στην μικρή κατηγορία που διατίθεται και σε υβριδική έκδοση (HSD).
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Toyota Yaris είναι το μοναδικό μοντέλο στην μικρή κατηγορία που διατίθεται και σε υβριδική έκδοση (HSD).

Toyota Yaris: Το μοναδικό μικρό υβριδικό

22.530 Επισκέψεις στο άρθρο

Μέσα στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το υβριδικό σύστημα της Toyota και ιδιαίτερα στο Yaris, το οποίο είναι το μοναδικό μικρό αυτοκίνητο με υβριδική τεχνολογία στην έκδοση HSD. Το σύστημα κίνησης του Yaris βασίζεται πάνω σε αυτό των Toyota Auris Hybrid και Prius, είναι όμως μικρότερο σε διαστάσεις, για να μπορέσει να τοποθετηθεί στο αντίστοιχα μικρότερων διαστάσεων αμάξωμά του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


 Αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων και έναν εξαιρετικά compact ηλεκτροκινητήρα με την συνδυαστική ισχύ τους να ανέρχεται στους 100 ίππους. Η ροπή (συνδυαστικά ή και μη), στέλνεται στους εμπρόσθιους τροχούς μέσω ηλεκτρονικού κιβωτίου e-CVT, με μια ουσιαστικά προεπιλεγμένη σχέση, ενώ η ενέργεια για τον ηλεκτροκινητήρα αποθηκεύεται σε μπαταρίες νικελίου-υδριδίου μετάλλου, μικρής σχετικά χωρητικότητας.

Η λειτουργία του συστήματος ορίζει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί και μόνο ηλεκτρικά για μικρή όμως απόσταση, με την ενέργεια να ανακτάται τόσο κατά την επιβράδυνση, όσο και κατά την πέδηση του αυτοκινήτου. Στην πράξη, το Yaris HSD καίει λιγότερο από diesel στην πόλη, ενώ η μέση τιμή κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες είναι 4,5 λτ./100 χλμ.. Με 87 μάλιστα γρ. εκπεμπόμενων CO2/χλμ. το Yaris απαλλάσσεται και από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

AUTOFIT PASXA
skoda