Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της Tesla στην Γερμανία

2.498 Επισκέψεις στο άρθρο (15/7/2020)

Το δικαστήριο αποφάσισε πως η Tesla υπόσχεται στις διαφημίσεις της πράγματα που τα μοντέλα της δεν μπορούν να υποστηρίξουν. Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε.


Οι διαφημίσεις της Tesla για το αυτόνομο σύστημα οδήγησης Autopilot απορρίφθηκαν από ένα γερμανικό δικαστήριο, γιατί όπως αυτό ισχυρίζεται , η εταιρεία παραπλανεί τους καταναλωτές.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου αποφάσισε την Τρίτη ότι η Tesla δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τις διαφημίσεις αυτές στη Γερμανία, διότι ισχυρίστηκε εσφαλμένα ότι τα μοντέλα της έχουν «πλήρεις δυνατότητες για αυτόνομη οδήγηση». Οι δικαστές δήλωσαν επίσης ότι η Tesla ισχυρίζεται λανθασμένα ότι τα αυτοκίνητά της θα μπορούν να πλοηγηθούν αυτόνομα σε πόλεις από τα τέλη του 2019.

«Χρησιμοποιώντας τον όρο «Autopilot» και άλλες φράσεις υποδηλώνουν ότι τα αυτοκίνητα είναι ικανά να οδηγηθούν εντελώς αυτόνομα», δήλωσε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του. «Επιπλέον, η Tesla υποστηρίζει ότι αυτό θα είναι νόμιμο στη Γερμανία, κάτι που δεν ισχύει».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, κ. Elon Musk εδώ και πολύ καιρό φροντίζει να προμοτάρει το αυτόνομο σύστημα των Tesla, υποσχόμενος πως τα μοντέλα του θα κινούνται πλήρως αυτόνομα ήδη από το 2016. Τέσσερα χρόνια αργότερα ωστόσο, η εταιρεία απαιτεί ακόμη από τους χρήστες του συστήματος Autopilot να επιβλέπουν την κίνηση του αυτοκινήτου τους, ώστε να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

Η αγωγή ασκήθηκε από έναν οργανισμό προστασίας κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού, που χρηματοδοτείται από εταιρείες και βιομηχανικούς ομίλους, και υποστηρίζει ότι η Tesla υπόσχεται στους πελάτες της περισσότερα από όσα μπορεί να προσφέρει.
 

EUROINS PASXA
fiat