Νέα γεύση του VW T-Cross (+vid)

4.448 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2018)

Το κουβάρι της αποκάλυψης του νέου T-Cross, του μικρού SUV της Volkswagen, συνεχίζει να ξετυλίγεται, λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου.

Πριν λίγους μήνες σας αποκαλύψαμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες του επερχόμενου VW T-Cross, το οποίο χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η crossover εκδοχή της πιο πρόσφατης γενιάς του Polo, σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης στο δρόμο. Αργότερα, ανακοινώθηκε από τη γερμανική μάρκα η ημερομηνία που θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου: στις 25 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, θα αντικρίσουμε για πρώτη φορά τη φρέσκια πρόταση της VW στην ολοένα ανερχόμενη κατηγορία των μικρών SUV.

Σήμερα, όμως, η είδηση αφορά στο νέο teaser video που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η εταιρεία και αποκαλύπτει νέα στοιχεία για το πολυαναμενόμενο T-Cross. Κατ΄αρχάς αυτό που παρατηρεί κανείς είναι τα πίσω LED φωτιστικά σώματα με τα οριζόντια επιμέρους τμήματα, καθώς επίσης και τα εμπρόσθια που θυμίζουν εν πολλοίς εκείνα του T-Roc. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά το εξωτερικό βλέπουμε και τις μαύρες ζάντες με κόκκινο φινίρισμα. ενώ αν και η εικόνα είναι θολή ξεχωρίζουν και τα μαύρα περιμετρικά τοποθετημένα μαύρα πλαστικά που τονίζουν τον crossover χαρακτήρα του μοντέλου.

Δείτε περισσότερα νέα στο AutoΤρίτη

Όπως μπορούμε να δούμε το εσωτερικό του T-Cross «κληρονομεί» από το Polo το πλήρες ψηφιακό συγκρότημα οργάνων (πίνακας οργάνων και οθόνη infotainment) σε παρόμοια διάταξη, ενώ ιδια μοιάζουν και τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού που εδρεύουν χαμηλότερα στο κέντρο του ταμπλό. Τα βλέματα πέφτουν επίσης και στην διακοσμητική φάσα στο ταμπλό με σχέδια σε πολυγωνικό μοτίβο που θυμίζουν λίγο-πολύ ιστό αράχνης.

Σημειώνουμε πως, το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί κάτω από το VW T-Roc στην ιεραρχία της γκάμας, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της μάρκας θα πατάει στην πλατφόρμα MQB A0, την οποία χρησιμοποιεί και το νέο SEAT Arona, από το οποίο ωστόσο θα είναι ελαφρώς ψηλότερο. Oι διαστάσεις του θα είναι 4.199 χλστ. μήκος, και 1.568 χλστ. ύψος με τον χώρο αποσκευών να υπολογίζεται στο εντυπωσιακό νούμερο των 420 λίτρων και το μεταξόνιο να ορίζεται στα 2.651 χλστ..

Στο πεδίο των κινητήρων, τέλος, η γκάμα του μικρού SUV θα αποτελείται από τρεις επιλογές στην βενζίνη και μια στο diesel. Συγκεκριμένα, το παρών θα δίνει ο 1.000άρης TSI σε δύο εκδόσεις των 95 και 115 ίππων, ενώ η κορυφαία επιλογή θα εξοπλίζεται με τον 1.500άρη ΤSI των 150 ίππων. Στο diesel, η μόνη επιλογή θα αποδίδει 95 άλογα ενώ όλες οι εκδόσεις θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητες.

Μείνετε συντονισμένοι στο autotriti.gr για να παρακολουθήσετε πρώτοι την παρουσίαση του νέου Volkswagen T-Cross στις 25 Οκτωβρίου.

AUTOFIT PASXA
4green