Ασφάλεια και Αυτοκίνητο: Tα «φέρετρα» μεταμορφώθηκαν σε «αστακούς»!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ασφάλεια και Αυτοκίνητο: Tα «φέρετρα» μεταμορφώθηκαν σε «αστακούς»!

2.593 Επισκέψεις στο άρθρο (31/3/2023)

Ήταν μια εποχή που τα αυτοκίνητα χαρακτηριζόντουσαν σαν κινούμενα φέρετρα λόγω της ασφάλειας που -δεν- παρείχαν. Στις μέρες μας, ο χαρακτηρισμός φέρετρα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την πραγματικότητα.

Η εξέλιξη της ασφάλειας στο πέρασμα των δεκαετιών

Τα τελευταία χρόνια η ασφάλεια των αυτοκινήτων έχει κάνει τρομακτική πρόοδο συγκριτικά με πριν από λίγες δεκαετίες και τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι γονείς και οι παππούδες μας. Και αυτό τόσο επειδή ο Euro NCAP έχει δυσκολέψει κατά πολύ τις δοκιμασίες του, όσο και επειδή οι ίδιοι οι κατασκευαστές έχουν κάνει τα αυτοκίνητά τους ασφαλέστερα εξελίσσοντας όλο και πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας.

Ενδεικτικά θα σας θυμίζουμε πως το 1993 υπήρχαν αυτοκίνητα χωρίς αερόσακους και την ίδια περίοδο το σύστημα ABS δεν υπήρχε καν σαν σκέψη. Τώρα, οι αερόσακοι σε πολλά αυτοκίνητα είναι αυτονόητοι, τα φρένα πλέον διαθέτουν όχι μόνο ABS, αλλά και ESP και EBD (ηλεκτρονικός κατανεμητής) και το BAS (υποβοήθηση πέδησης). Χώρια το γεγονός πως πολλά αυτοκίνητα πλέον έχουν την δυνατότητα να φρενάρουν... και μόνα τους!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center