• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

+63% οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη το Μάρτιο

1.632 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2021

Σημαντική αύξηση 63% παρουσίασαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με πέρυσι. Μάθετε ποιες εταιρείες πρώτευσαν και πως κινήθηκε η αγορά στην Ελλάδα.


Aύξηση 63% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων το Μάρτιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2020, όταν ξέσπασε η πανδημία και επιβλήθηκαν σκληροί περιορισμοί στις μετακινήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε μερικές χώρες ισχύουν και σήμερα.

Οι ταξινομήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ΕFTA και το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν σε 1,39 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον ΑCEA, με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις το 2021 να φτάσουν τις 3,08 εκατομμύρια αυτοκίνητα, μια αύξηση της τάξης του 0,9% σε σχέση με πέρυσι.

Το Volkswagen Group πούλησε τα περισσότερα αυτοκίνητα και είδε τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 46%, o όμιλος Stellantis ήταν στην δεύτερη θέση με τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 141% ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο όμιλος Renault, με αύξηση πωλήσεων 70%.

Οι πωλήσεις το Μάρτιο ήταν αρκετά καλές ακόμη και σε σύγκριση με μήνες πριν την πανδημία (σημειώθηκαν πωλήσεις ρεκόρ για το διάστημα Ιούλιος 2019-σήμερα), ωστόσο πρέπει να λάβουμε υπόψη πως ο Μάρτιος είναι ένας παραδοσιακά δυνατός μήνας στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Στην Ελλάδα, ο Μάρτιος έκλεισε με κατακόρυφη αύξηση στις νέες ταξινομήσεις σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2020, με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων να ανακοινώνει πως η μεταβολή στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων έφτασε το +140%.

Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκαν 8.984 πωλήσεις καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων αντί των 3.743 αυτοκινήτων που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2020. Με θετικό πρόσημο σε σχέση με πέρυσι κλείνει και το πρώτο τρίμηνο του 2021, παρά το γεγονός πως τους δύο πρώτους μήνες του 2020, η αγορά αυτοκινήτου δεν είχε να αντιμετωπίσει την πανδημία και τα προβλήματα που αυτή επιφέρει στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Για να μιλήσουμε με νούμερα, το πρώτο τρίμηνο του 2021 σημειώθηκαν 23.439 πωλήσεις, 9,6% περισσότερες σε σχέση με τους πρώτους τρεις μήνες του 2020 (21.390 αυτοκίνητα).