Ο πρώην επικεφαλής της BMW, Klaus Froehlich είναι ένας από τους υποψηφίους για τη θέση του CEO της JLR.

Αυτοί προκρίνονται για CEO στην JLR

1.588 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2020)

Γνωστά έγιναν τέσσερα από τα ονόματα που έχει στη λίστα της η Jaguar Land Rover αναφορικά με τους επικρατέστερους για να αποτελέσουν τον διάδοχο του διευθύνοντα συμβούλου, Ralf Speth, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, η JLR έχει σχηματίσει μία μικρή λίστα με ικανά στελέχη για αναλάβουν τη θέση του CEO στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία και μέσα σε αυτή βρίσκονται ο πρώην επικεφαλής ανάπτυξης της BMW, Klaus Froehlich και τον πρώην CEO της Audi, Bram Schot.
 
Μάλιστα όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα δεν αποκλείεται η ανακοίνωση του αντικαταστάτη του Speth να γίνει εντός της εβδομάδας, καθώς η Jaguar Land Rover έχει ήδη γνωστοποίηση πως ο 65χρονος Speth τον Σεπτέμβρη θα αφήσει τη θέση του για να γίνει μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της JLR.
 
Εκτός από τους Froehlich και Schot, στη λίστα φέρεται να βρίσκεται και ο Nick Rogers, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος μηχανικής της JLR, αλλά και ο Fred Schulze, επικεφαλής παραγωγής στο εργοστάσιο της Audi στο Ingolstadt της Γερμανίας.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles, Mike Manley, ο οποίος προηγουμένως είχε αναφερθεί σε δημοσιεύματα ως πιθανός αντικατάστασης του Speth στην JLR, δεν συμπεριλήφθηκε στη σύντομη λίστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Financial Times.
 
Είναι ξεκάθαρο πως η λίστα επικεντρώνεται σε στελέχη που έχουν εργαστεί σε γερμανικές premium αυτοκινητοβιομηχανίες και σε στελέχη που βρίσκονται ήδη εντός των τειχών της εταιρείας και γνωρίζουν αρκετά καλά πράγματα και καταστάσεις. Θυμίζουμε άλλωστε πως ο Speth προσλήφθηκε το 2010 μετά από μια καριέρα όπου μεταξύ άλλων περιελάμβανε 20 χρόνια πορείας στην BMW.

AUTOFIT PASXA
4green