Διόδια με την ώρα στην Αττική Οδό

Διόδια με την ώρα στην Αττική Οδό

3.426 Επισκέψεις στο άρθρο (4/10/2022)

Διόδια με την ώρα θα πληρώνουν στο εγγύς μέλλον όσοι χρησιμοποιούν την Αττική Οδό, καθώς πιθανότατα θα αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική, έπειτα από τη νέα σύμβαση παραχώρησης.

Αποκαλυπτικός ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ

Τις κινήσεις που έχουν γίνει για αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική των διοδίων της Αττικής Οδού γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης. Ο επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, παραχώρησε συνέντευξη στην «Καθημερινή» και εκεί αποκάλυψε πως μόλις υπάρξει η νέα σύμβαση παραχώρησης του δρόμου, πιθανότατα θα ισχύσει η πληρωμή διοδίων με την ώρα χρήσης και όχι κάποιο φιξ ποσό ανά όχημα, όπως ισχύει τώρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πιο ακριβά τα διόδια τις ώρες αιχμής

Ο κος. Πολίτης σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα σταλεί στα οκτώ υποψήφια σχήματα το σχέδιο της νέας σύμβασης παραχώρησης, η οποία θα έρθει ως συνέχεια της ισχύουσας, που ολοκληρώνεται το 2024. Παράλληλα αποκάλυψε πως έχουν προτείνει στο Υπουργείο Υποδομών ένα νέο μοντέλο τιμολόγησης των διοδίων, που θα διαφοροποιείται ανάλογα με την ώρα χρήσης του δρόμου. Μάλιστα από το ΤΑΙΠΕΔ υπολογίζουν πως κάτι τέτοιο θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου. Με λίγα λόγια οι τιμές των διοδίων θα είναι πιο ακριβές τις ώρες αιχμής και πιο φθηνές τις υπόλοιπες ώρες.

Μέχρι τα μέσα του 2023 η κατάθεση των προσφορών

Τέλος στην απάντηση του σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων για την Αττική Οδό σημείωσε πως: «Εκτιμούμε ότι έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των οικονομικών προσφορών».

Με τη νέα σύμβαση παραχώρησης, ετοιμάζεται και νέος τρόπος πληρωμής!
- Το ΤΑΙΠΕΔ θέλει στην Αττική Οδό διόδια με την ώρα.
- Το έχει προτείνει στο Υπουργείο Υποδομών και περιμένει απάντηση.
- Πιο ακριβά τα διόδια τις ώρες αιχμής και πιο φθηνά τις άλλες ώρες.
- «Θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου», είπε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.
Πιστεύεις πως θα είναι καλύτερα έτσι ή προτιμάς τα 2,80 ευρώ;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD E-TRANSIT
fiat