Δοκιμή: Ηλεκτρικό Audi Q8 e-tron 55 quattro με 408 άλογα και τετρακίνηση
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Ηλεκτρικό Audi Q8 e-tron 55 quattro με 408 άλογα και τετρακίνηση

9.595 Επισκέψεις στο άρθρο (6/6/2023)

Το μεγάλο, πολυτελές και φυσικά πανάκριβο ηλεκτρικό SUV της Audi, άλλαξε όνομα, εμφάνιση και μπαταρία και πλέον ανήκει στη γκάμα του Q8. Δοκιμάζουμε την έκδοση e-tron 55 quattrο με τα 408 άλογα και την ηλεκτρική τετρακίνηση.

Νέο όνομα, μεγαλύτερη μπαταρία & νέα σχεδίαση για την ηλεκτρική πανάκριβη SUVάρα της Audi

To Audi Q8 e-tron είναι ένα super premium και μεγάλο ηλεκτρικό SUV το οποίο όμως δεν είναι καινούργιο μοντέλο. Ουσιαστικά αποτελεί την εξέλιξη του Audi e-tron, το οποίο σήκωσε την παντιέρα της ηλεκτρικής επανάστασης για την γερμανική φίρμα (ήταν το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της Audi εγκαινιάζοντας τη σχετικά σειρά μοντέλων «e-tron») και που δοκιμάσαμε ήδη από τα μέσα του 2019.

Με άλλα λόγια το Q8 e-tron είναι το Audi e-tron, που ξαναβαπτίστηκε για να μπει στη γκάμα ως η ηλεκτρική έκδοση του Q8, έχοντας όμως αναβαθμιστεί σε εικόνα και ηλεκτρική τεχνολογία. Με μήκος 4,915, το Q8 e-tron παραμένει ένα θηριώδες SUV, ενώ πλέον είναι διαθέσιμο και σε κουπέ εκδοχή Sportback με την τελευταία να έχει χαμηλότερη γραμμή οροφής.

Αυτό που χαρακτηρίζει με την πρώτη ματιά το Audi Q8 e-tron είναι η επανασχεδίαση, ειδικά του ρύγχους, που έγινε τόσο για αισθητικούς, όσο και για αεροδυναμικούς λόγους. Έτσι ο συντελεστής οπισθέλκουσας στη συγκεκριμένη έκδοση έπεσε από το 0,28 στο 0,27. Στο πίσω μέρος υπάρχουν νέα φώτα, ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, αλλά πλέον και ένας αεροδυναμικός διαχύτης. Όπως και πριν ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει αντί των κλασικών πλευρικών καθρεφτών, τους ψηφιακούς που θυμίζουν πτερύγια και ενσωματώνουν μια κάμερα. Οι ψηφιακοί καθρέφτες βελτιώνουν επιπλέον την αεροδυναμική και σύμφωνα με την Audi χαρίζουν καμιά 30 χλμ. παραπάνω αυτονομίας.

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
NISSAN