ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Βρέθηκε SEAT Ibiza 40 ετών με μόλις 69 χλμ. στο κοντέρ

 Σχολιάστε 
12.478 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2024)
Βρέθηκε SEAT Ibiza 40 ετών με μόλις 69 χλμ. στο κοντέρ
3 Φωτογραφίες »

- Το 1984 η SEAT έφτιαξε το Ibiza πρώτης γενιάς που πούλησε 1.3 εκατομμύρια μονάδες
- Βρέθηκε να «κάθεται» για 30 χρόνια και με μόλις 69 χλμ. στο κοντέρ
- Πλέον κοσμεί την αίθουσα ιστορικών μοντέλων στο εργοστάσιο της φίρμας

Το 1984 η SEAT έφτιαξε το Ibiza πρώτης γενιάς

Πριν από ακριβώς 40 χρόνια, η ισπανική SEAT κατασκεύασε το πρώτο SEAT Ibiza. Ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στην Ισπανία, με γερμανικούς κινητήρες και σχεδίαση με την υπογραφή Italdesign, του κορυφαίου Giorgetto Giugaro. Το ιδιαίτερα ευρύχωρο για τις διαστάσεις του ισπανικό μικρό, στην πρώτη του γενιά κατασκευάστηκε έως το 1993 σε περισσότερες από 1.340.000 μονάδες.

Βρέθηκε να «κάθεται» για 30 χρόνια και με μόλις 69 χλμ. στο κοντέρ

Ένα μοντέλο σταθμός για την ιστορία της ισπανικής και ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, το Ibiza mk1 αγαπήθηκε όσο λίγα. Ένα τέτοιο μοντέλο, σε κόκκινο χρώμα, με 1.500άρη κινητήρα και μόλις 69 χλμ. στο κοντέρ του, βρέθηκε σε εμπορία αυτοκινήτων στην πόλη Leon της Ισπανίας. Η κατάσταση του αυτοκινήτου ήταν άψογη, ενώ μάλιστα δεν είχε καν εκδώσει πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς το είχε αγοράσει κάποιος έμπορος της SEAT χωρίς τελικά να το πουλήσει ποτέ.


Βρέθηκε σε κλειστό γκαράζ με μόλις 69 χλμ. στο οδόμετρο.
3 Φωτογραφίες »

Βρέθηκε σε κλειστό γκαράζ με μόλις 69 χλμ. στο οδόμετρο.

Πλέον κοσμεί την αίθουσα ιστορικών μοντέλων στο εργοστάσιο της φίρμας

Πριν από 8 χρόνια και μετά από αρκετές προσπάθειες, το τμήμα ιστορικών οχημάτων της SEAT κατάφερε να το αποκτήσει, μαθαίνοντας την ιστορία του μοντέλου, που βρισκόταν για πάνω από 30 χρόνια κλεισμένο σε ένα σκοτεινό γκαράζ, μακριά από τα καιρικά φαινόμενα και το φως του ήλιου.

Πλέον, το ιστορικό μοντέλο, έχει λάβει το απαραίτητο ρετούς, με εκτενές καθάρισμα και συντήρηση στα μηχανολογικά του και κοσμεί την ειδική αίθουσα ιστορικών μοντέλων της φίρμας, τραβώντας το ενδιαφέρον των απανταχού ρετρόφιλων. Ειδικά τώρα, με αφορμή την επέτειο των 40 ετών από το ντεμπούτο του μοντέλου, με την αξία του να υπολογίζεται αρκετά ψηλότερα από ότι όταν κατασκευάστηκε, ενώ πλέον στο οδόμετρο έχει 846 χλμ..

Mercedes
Audi