Επισήμως το 24% της Rimac στην Porsche

1.632 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2021)

Το μερίδιο που έχει στην Rimac αύξησε επίσημα η Porsche, καθώς η κροατική μάρκα ανακοίνωσε πως η γερμανική εταιρεία επένδυσε σε εκείνη 70 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον!


Τις τελευταίες ημέρες τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγω για περεταίρω αύξηση του μεριδίου της Porsche στη Rimac έδιναν και έπαιρναν, με τα στελέχη των δύο μαρκών να έχουν επιβεβαιώσει τις μεταξύ τους επαφές. Σήμερα με επίσημο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, ανακοινώθηκε επίσημα πως η Porsche έχει πλέον στην κατοχή της ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο της κροατικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Όπως λοιπόν έγινε γνωστό η Porsche αύξησε περαιτέρω την επένδυσή της στη Rimac Automobili, επεκτείνοντας το μερίδιό της στην επιχείρηση στο 24% με επιπλέον 70 εκατομμύρια ευρώ. Η γερμανική εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο VW, το 2018 είχε προβεί αρχικά στην αγορά του 10% της Rimac, το 2019 το ποσοστό αυξήθηκε στο 15,5% και πλέον ανέρχεται στο 24%.
 
Θυμίζουμε πως τις τελευταίες ημέρες η φημολογία που είχε υπάρξει έκανε λόγο πως η Porsche σκόπευε να μεγαλώσει την επένδυσή της στη Rimac και να κάνει δικό της το 50% προκειμένου μελλοντικά η Bugatti να περάσει στα χέρια των Κροατών, μίας και ο Όμιλος VW ψάχνεται για την πώληση της. Όμως το σενάριο  είχε διαψευστεί στη συνέχεια από τον ιδρυτή της κροατικής φίρμας, Mate Rimac και πλέον επιβεβαιώθηκε μέσω του 24% που κατέχει η Porsche, το οποίο και απέχει κατά πολύ από το 50%.
 
Από την πρώτη επένδυση της Porsche το 2018, η Rimac Automobil διπλασίασε το δυναμικό της που πλέον φτάνει σχεδόν τα 1.000 άτομα και η κροατική εταιρεία συνέχισε να παράγει μερικούς από τους πιο προηγμένους ηλεκτροκινητήρες στον κόσμο, αλλά και μπαταρίες, συστήματα ψυχαγωγίας και άλλα εξαρτήματα που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της Porsche η Rimac Automobili συνεργάζεται με πολλούς μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των Hyundai, Kia, Aston Martin, Automobili Pininfarina, Koenigsegg.

AUTOFIT PASXA
skoda