Έτοιμο το πρώτο ταξί Tesla στην Ελλάδα!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έτοιμο το πρώτο ταξί Tesla στην Ελλάδα!

10.114 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2023)

Στους δρόμους της Αθήνας είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει το πρώτο ταξί μάρκας Tesla. Ο λόγος για ένα Tesla Model Y.

Ηλεκτρίζονται και τα ταξί!

Η ηλεκτροκίνηση εκτός από τα ΙΧ αφορά και τους επαγγελματίες, με αποτέλεσμα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουν περάσει και στην οικογένεια των ταξί. Ως αποτέλεσμα το πρώτο ταξί μάρκας Tesla στην Ελλάδα, είναι έτοιμο να κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Αθήνας.


Στους αθηναϊκούς δρόμους θα συναντήσουμε σύντομα το πρώτο ταξί Tesla στην Ελλάδα.

Στους αθηναϊκούς δρόμους θα συναντήσουμε σύντομα το πρώτο ταξί Tesla στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Model Y το πρώτο ταξί Tesla

Ο λόγος για ένα Tesla Model Y, το οποίο αφού έλαβε το κατάλληλο χρωματισμό, στη συνέχεια εξοπλίστηκε με το απαραίτητο ταξίμετρο και την ταμειακή μηχανή, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ελληνικό κοινό.

Σε ισχύ οι αιτήσεις για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών ταξί

Θυμίζουμε πως από τις αρχές του 2023 έχει τεθεί σε λειτουργία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών ταξί με έως και 22.500 ευρώ, με στόχο την αντικατάσταση περίπου 2.000 παλιών και ρυπογόνων ταξί. Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους καταχωρούνται ηλεκτρονικά στο https://prasinataxi.gov.gr, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023.
 
Mε το νέο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα επιδότησης σε ιδιοκτήτες οχήματος ταξί, για αγορά ή χρονομίσθωση (leasing) αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος ταξί καθώς και για αγορά και εγκατάσταση wallbo. Η επιδότηση (οικολογικό bonus) ανέρχεται σε ποσοστό 40% της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (ΛΤΠΦ) του καινούριου, αμιγώς ηλεκτρικού ταξί, με το μέγιστο ποσό να φθάνει τις 17.500 ευρώ. Σε αυτά προστίθενται ακόμη 5.000 ευρώ ως επιβράβευση υποχρεωτικής απόσυρσης του παλιού οχήματος ταξί, ανεβάζοντας το συνολικό όφελος σε έως και 22.500 ευρώ. Επίσης, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ, τις οικογένειες με 3 εξαρτώμενα τέκνα και άνω και τους νέους έως 29 ετών, με ξεχωριστή προσαύξηση σε κάθε κατηγορία.

Ηλεκτρίζονται και τα ταξί!

- Πιάνει βάρδια το πρώτο ταξί Tesla στην Ελλάδα!
- Πρόκειται για ένα Tesla Model Y.
- Σε ισχύ οι αιτήσεις για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών ταξί.
Αν είχες να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα ηλεκτρικό ταξί και ένα με κινητήρα diesel σε ποιο θα έμπαινες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
ΕΚΟ
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel