Πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις έχει δημιουργήσει ο καύσωνας στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις λόγω καύσωνα

1.324 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2019)

Το θερμόμετρο σε πολλές χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης έχει ανέβει λόγο των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, κάτι που έχει αναγκάσει μία μία τις χώρες αυτές να προβούν σε πολλά μέτρα τα οποία δεν αφήνουν ανέγγιχτα τα οχήματα και γενικά το κομμάτι των μεταφορών.

Πριν από λίγο σας ενημερώσαμε για τα όρια ταχύτητας που έθεσε σε τμήματα της Autobahn η Γερμανική κυβέρνηση, στα οποία πλέον τα οχήματα είναι υποχρεωμένα να κινούνται μέχρι 100 χλμ./ώρα, λόγω της έντονης ζέστης που έχει προκαλέσει προβλήματα στο οδόστρωμα.
 
Ωστόσο όπως φαίνεται οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που προχώρησαν στη λήψη μέτρων.
 
Έτσι μετά τη Γερμανία, σειρά είχε η Γαλλία και συγκεκριμένα η πόλη του Παρισιού η οποία από την Τετάρτη απαγόρευσε στα παλαιότερα οχήματα να κινούνται εντός πόλης λόγω της αφόρητης ζέστης, καθώς το κύμα καύσωνα επιδεινώνει τη ρύπανση της πόλης! Οι περιφερειακές αρχές εκτιμούν ότι το μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή επηρεάζει σχεδόν το 60% των οχημάτων που κυκλοφορούν στην περιοχή του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένων πολλών φορτηγών και παλαιότερων αυτοκινήτων με υψηλότερες εκπομπές ρύπων από τα νεότερα μοντέλα. Μάλιστα οι παραβάτες αντιμετωπίζουν βαριά πρόστιμα.
 
Εκτός της Γαλλίας σε ετοιμότητα είναι και η πιο συνηθισμένη σε υψηλές θερμοκρασίες Ισπανίας. Συγκεκριμένα, το θερμόμετρο στη Σαραγόσα έφτασε την Τετάρτη μέχρι και τους 39 βαθμούς, ενώ το ερχόμενο Σάββατο είναι πολύ πιθανό να φτάσει και τους 44 βαθμούς κελσίου.
 
Παράλληλα επιστρέφοντας στη Γερμανία, ο σιδηροδρομικός φορέας Deutsche Bahn ανακάλεσε προληπτικά δύο συρμούς, καθώς εντοπίστηκε πως το σύστημα κλιματισμού δεν λειτουργούσε σωστά, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να εκκενωθούν.
 
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί ευρωπαίοι πραγματοποιούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, έχουν δυσκολέψει τις μετακινήσεις ενός μεγάλου όγκου ανθρώπων, με τη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις τόσο από τους γηγενείς όσο κα από τους τουρίστες να κάνουν την εμφάνισή τους.   

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen