Πώς η Lexus «γλεντάει» τον premium ανταγωνισμό;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς η Lexus «γλεντάει» τον premium ανταγωνισμό;

56.298 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2022)

Καμία άλλη premium μάρκα δεν έχει συνδέσει το όνομά της με τα υβριδικά όσο η Lexus. Και την εποχή που τα υβριδικά είναι η λύση απέναντι σε όλα όσα γίνονται στην αυτοκίνηση, η Lexus επανέρχεται πιο επίκαιρη από ποτέ. Πώς;

Όταν η Lexus είχε premium υβριδικά, οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια

Το θυμάστε το RX400h του 2004. Τα περισσότερα που πουλήθηκαν εκείνα τα «χρυσά» χρόνια (Ολυμπιακοί, Euro, Eurovision), κυκλοφορούν ακόμη ανάμεσά μας, ως υπενθύμιση. Υπενθύμιση ότι τα αυτοκίνητα της Lexus παρά την εντύπωση που έχουν μερικοί ως προς την αξιοπιστία της υβριδικής τεχνολογίας, κυκλοφορούν εδώ και 18 χρόνια. Υπενθύμιση, επίσης, πως όταν η Lexus έφτιαχνε υβριδικά οι άλλοι... έτρωγαν βελανίδια.
 
Η Lexus επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο όταν υπενθύμισε όχι μόνο πως ζει και βασιλεύει, αλλά και ότι παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός επιτέλους μπήκε στην υβριδική εποχή, η Lexus ξέρει καλύτερα.
 
Βλέπεις το υβριδικό «ζήλεψε» την μόδα των ηλεκτρικών, και έτσι πολλοί κατασκευαστές έφεραν στην αγορά τα ονομαζόμενα Plug-in, ή αλλιώς PHEV με μία λέξη. Η πρότασή τους είναι φυσικά αρεστή, αφού μπορείς να φορτίζεις την μπαταρία τους στο σπίτι και να έχεις χιλιόμετρα να κάνεις με την ενέργειά της, μειώνοντας την κατανάλωση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Lexus προσφέρει και η ίδια το NX με την τεχνολογία αυτή, όμως ολόκληρη η γκάμα της των SUV είναι βασικά self-charging, δηλαδή με αυτόνομη φόρτιση είτε από το μοτέρ βενζίνης ή από την αναγγενητική πέδηση (αυτό το σύστημα που όταν αφήνεις το γκάζι ή πατάς φρένο φορτίζει η μπαταρία). Και αυτό υπενθύμισε πως, παρά τις «σειρήνες» της ηλεκτροκίνησης, η δυνατότητα να φορτίζει το αυτοκίνητο την μπαταρία του χωρίς την εξάρτηση από τη πρίζα, είναι ανώτερη.
 
Η καμπάνια της μάρκας είχε τεράστια απήχηση στην Ευρώπη, με τα UX, NX και RX, αποκλειστικά υβριδικά, να αποτελούν ίσως την καλύτερη premium λύση στα πολυτελή SUV. Με δεδομένη την αξιοπιστία της τεχνολογίας, τα εκατομμύρια χιλιόμετρα που έχει «γράψει» σε μοντέλα τόσο της Lexus όσο και της «αδελφής» Toyota, οι Ιάπωνες είναι σήμερα πιο επίκαιροι από ποτέ. Η ειρωνεία; Δεν έφερε η Lexus τον κόσμο στα υβριδικά. Έφερε όμως ο ανταγωνισμός τον κόσμο στη Lexus.
 
Τι λέτε, όταν μιλάμε για premium υβριδικά, και ειδικότερα για SUV, υπάρχει κάποια μάρκα που μπορεί να πει «κάτι» στη Lexus;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

LEASING APRILIOS
skoda